Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bugün Denizlispor Yönetim Kurulu denizlispor.org kurumsal web sayfasında tahlihsiz bir açıklama yapmıştır.

Eskişehirspor yönetiminin, futbolcularının, taraftarının dahası Eskişehir'de görev yapan güvenlik mensuplarının her yaptığını maksatlı görüp tribünlerindeki çirkin görüntüyü münferit ilan eden Denizlispor'un kamuoyuna saygıyla duyurduğu açıklamanın kurumsal bir kulüp kültürüne uygunluğu tartışmalıdır.

Yönetim Kurulumuz bu açıklamayı şaşkınlıkla karşılamaktadır. Hem Yönetim Kurulumuz hem de efsane taraftarımız gerekli misafirperferliği fazlasıyla göstermiştir.

Kamuoyunun yakından bildiği üzere güvenlik gerekçesiyle her stadta uygulanan güvenlik prosedürler maç sonunda Eskişehir Emniyet Müdürlüğünce uygulanmıştır. Kaldı ki bu prosedürler İl Spor Güvenlik Kurulunca alınmıştır.

Bize itham edilen söylemleri kabul etmiyor ligin ilk yarısında Denizli de oynanan maçta Denizlispor taraftarlarının yapmış oldukları hafızalarımızdadır.

Ayrıca maç sonunda Denizlispor başkanının kaşkol sallayarak taraftarımızı galeyana getirme çabası içerisinde olması, Protokol kısmında ağırladığımız Denizlisporlu misafirlerimizin taraftarlarımıza karşı yaptıkları tahrikleri siğneye çekmişken böyle bir açıklamayı kabul etmiyor, liderliğin vermiş olduğu psikolojik başkının bir sonucu olduğunu düşünüyoruz.

Dikkatle okunduğunda Denizlispor adına yapılan açıklamayı kaleme alanların bu hafta yapacakları karşılaşma öncesi ilgili makamları ve kamuoyunu etkilemek anacında oldukları anlaşılıyor.

Eskişehirspor için Denizlispor maçı geride kalmış bir karşılaşmadır. Futbolda geçmişi bahanesi geleceği ise cesareti olanlar konuşur. Denizlispor'un saygın yöneticilerini bu tür açıklamalar konusunda daha özenli olmaya davet ederiz. Eskişehirspor'un bahsi geçen açıklamada sözü edilen küçük hesapların takımı olmadığının kanıtı Pazartesi günü oynanan maçta stadyumu dolduran büyük Eskişehirspor taraftarıdır.

Ülkemizde ve Anadolu da taraflı tarafsız her kesimin takdirini toplamış, Anadolu'da filizlenen futbol ateşinin öncüsü olduğumuzu ve bu gibi söylemlerle kesinlikle müsaede etmeyeceğimizi bildirmek isteriz.