Ziyaret programı ile ilgili bilgi veren Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Anıtkabir ziyaretinin 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirileceğini söyledi. Ziyareti seçtikleri tarihin aynı zamanda Osmanlıspor-Eskişehirspor deplasman maçının oynanacağı gün olduğunu ifade eden Diri "Osmanlı ile deplasman maçımızda Maça gelemeyecek olanlar dahi, imkanlarını zorlayıp Anıtkabir ziyaretine katılmak için çaba göstersinler. Bütün taraftarımızı ve halkımızı bekliyoruz" dedi. 

ETB Lideri Murat Diri açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Yıllardır yapılmayanları yapan, Eskişehir ve Eskişehirspor için yapabileceklerinin sınırı olmayan bizler, tribünlere liderlik yaptığımız günden beri Eskişehirspor tribünlerinde kaybolan o şanlı dik duruşu tekrar kazandırıp, şehrin sokaklarında gençliğin belası uyuşturucu ile verdiğimiz mücadele şehrin gençlerine aşıladığımız en büyük düstur edindirdiğimiz efendilik üzerine sağlam temeller kuran bizler aynı zamanda vatan millet sevdalısı bir şehir oluşturmak için üzerimize düşenin fazlasını yaptık. Türk tribünlerinde yakaladığımız çıkışı milli maçlarla taçlandıran bizler Cumhurbaşkanımızın methiyelerine dahi  Nail olup tüm ülkenin takdirini kazanan ve Milli tribün ünvanını da aldıktan sonra yakaladığımız bu ivmeyi daha da yukarıya çıkarmak için daha önce Eskişehirspor taraftarının organize olarak hiç yapmadığı bir şekilde  Atamızı ziyaret edeceğiz. Uzun yıllardır özlemini duyduğumuz şey, Eskişehirspor taraftarları olarak yapılacak bir Anıtkabir ziyaretiydi. Şimdi onu gerçekleştiriyoruz. 

"Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir"

Bu görevi hiç unutmadığımızı ve hiç bir siyasi yapıya malzeme yapmayacağımızı onu her zaman yüreğimizin en mukaddes yerinde taşıyacağımızı göstermek için Anıtkabir’e gidiyoruz.

Ziyaret 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecektir. Ziyareti seçtiğimiz tarih aynı zaman da Osmanlıspor - Eskişehirspor deplasmanı olduğu gündür. Osmanlı FK ile deplasman maçımızda Maça gelemeyecek olanlar dahi, imkanlarını zorlayıp Anıtkabir ziyaretine katılmak için çaba göstersinler. Bütün taraftarımızı ve halkımızı bekliyoruz. 

Deplasman otobüsleri yine Polatkan Migros’tan hareket edecektir. Eskişehir’den yola çıkacak tüm araçlar Polatlı çıkışında birleşip konvoy halinde Anıtkabir’e gidilerek çelenk bırakılacaktır. Oradan toplu şekilde Osmanlıspor-Eskişehirspor maçına gidilecektir. Koordineli bir şekilde hareket etmek için ‭0 507 614 17 54 numaradan Mevlüt Gün arkadaşımıza ulaşabilirsiniz. Lütfen gelen tüm taraftarımız ve halkımız siyah giysin. 

Diri ziyaret saatinin 16 olduğunun altını çizdi.