Spor Toto 1. Lig'in 12. haftasındaki Elazığspor-Eskişehirspor maçı için Elazığ'a giden taraftarlar, 5 Ocak 2017 günü İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristlerle tek başına çatışarak şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin'in kabrini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili konuşan Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribün Grubu lideri Murat ''Fethi Sekin, İzmir Adliyesi'ne düzenlenen hain terör saldırısında teröristlerin adliye binasına girmemesi için kahraman bedenini hainlerin mermilerinin önüne Çanakkale ruhuyla ileriye atıldı ve geri dönmeyi düşünmeyen bir ruhla teröristlere saldırdı ve hainleri durdurmayı başardı. Ancak hainlerin kurşunlarıyla geride gözü yaşlı 3 küçük yavruyu bırakarak şehadet şerbetini içerek ahirete göçtü. Bizler. de bu deplasman Elazığ Baskil'de bulunan şehidimizin kabrini ziyaret ettik. Tüm şehrimizin selamını ilettik. Kendisine göstermiş olduğu kahramanlıktan dolayı minnet duygularımızı ilettik'' dedi. 

''Gençliğimizin bilinçli kalmasını sağlayacağız'': Diri, ''Bizler Nefer Tribünü olarak tarihimizi ve geçmişimizi bilerek, bu ülke için canını siper edip, 'Önce vatan millet' diyen kahramanlarımızı unutmadan, onları sadece yüreğimizde değil beynimizde de taşıyarak Eskişehirspor tribünlerinde genç kardeşlerimize de vatan millet devlet bayrak sevgisini aşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu uğurda rabbim nasip ettikçe Eskişehir gençliğinin de bilinçli kalmasını sağlayacağız. Ama bunu sadece takdir edip bizlere uzaktan bakmakla olmaz. Bizlere omuz vermelisiniz. Bizler şehrimiz gençliğine her daim iyi örnek olmak için mücadelemize devam edeceğiz'' diye konuştu. 

Fethi Sekin kimdir?

Fethi Sekin Türkiye'nin kahraman polis memuru! 5 Ocak 2017 günü saat 16.10’da İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli kahraman trafik polisi Fethi Sekin’in izin vermemesi üzerine çatışma başladı. Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu