Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri "Kongrede sorulan ama doğru cevap verilmeyen geçmiş dönem alacaklarına dair açıklamamızdır" dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Çağlan için Mehmet Yağcı için toplanan fidan parasından, kumbarasını bozdurup "EsEs yaşasın" diye kulübe veren çocuğun parasından geçmiş dönem alacağını aldığı halde almadım diye yalan söyleyeni değil de bu soruyu soranı eleştirenler; adamın adamı değil Eskişehirspor'un adamı olun.

"Evet pandemi sürecinde zor bir dönem geçirdim bu parayı aldım" demek yerine yalanlaması camiaya karşı sorumluluğumuz gereği açıklama mecburiyeti doğurdu. Başkanlık yapıp hiç para koymadığı gibi üzerine Önce Güven döneminden de 91 bin para alındığı kulüp muhasebesinde açıktır.

2019 yılı; 100 bin verdi 100 bin aldı, 2020 yılı; 1 milyon 40 bin verdi. 941 bin aldı. 2020 yılından 99 bin alacaklı, 2021 yılı; 125 bin 800 verdi 316 bin aldı. 2021 yılında 190 bin kulübe borçlu.

Sonuç olarak 91 bin lira görev yaptığı sürede kulüpten para almış bulunuyor.

Ayrıca şu an kitapçıklarda 260 bin alacaklı görünse de Haziran ayında 30 bin aldığı için alacağı 230 bine düştü. Zaten İş Bankası'na ödenen para 321 bin liraydı. 321'den 230'u da çıkarırsanız yine 91 bin sonucuna ulaşırız.

Yani Erkan Koca art niyetli değil haklı bir soru sordu. Ancak haklı sorusuna bir çok eleştiri ile karşılık buldu. Yıllarca bu camia için her yanlışa karşı durduğumuz için zaman zaman eleştirilsek de bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz"

Erkan Koca ne demişti?

ALTES Tribün Lideri Erkan Koca, Eskişehirspor olağanüstü genel kurulunda kürsüde "Bir konuya açıklık getirilmesi amacıyla söz almış bulunmaktayım. 2019 mali kitapçığına baktığımızda sayın başkanımız Mustafa Akgören’in hiç alacağı gözükmemektedir. 2020 yılındaki mali kongredeki kitapçığa baktığımızda sayın başkanımız Mustafa Akgören'in 859 bin TL alacağı gözükmektedir. Başkanımızın, Mesut Hoşcan döneminde yaptığı yöneticilikten dolayı bir bankaya kefil olduğunuzu tüm kamuoyunda bilinmektedir. Mevzu olan 859 bin TL eski borcun ne kadarını kapsamaktadır? 2021 yılına, yanib bugüne baktığımızda, dağıtılan mali kitapçığa baktığımızda bugün itibariyle sayın başkanımızın 294 bin 231 TL alacağı gözükmektedir. Anlaşılacağı üzere 2021 yılında sayın başkanımız kulüpten 565 bin TL alacağını almıştır. Bu rakamlar tekrar kitapçığa baktığımızda geçmiş dönem ve şu anki başkanlık yaptığı dönem olarak ayrılmamıştır. Sorumuz şudur ki; Eskişehirspor kulübümüzün 24 Kasım tarihinden itibaren göreve geldiğinizden bugüne kadar olan tarih itibariyle mevcut yöneticilerimizden kim ne kadar para koydu, kim, ne kadar parasını geri aldı, kim, ne kadar parasını kulüpte bıraktı. Geçmiş dönemlere ait alacak alacaklarından hiçbir yönetici alacağını aldı mı? Tahsis etti mi? Kim ne kadar aldı? Bunu bilmek istiyoruz. Bu da şehirde dolaşan söylentilere bir son verir ve kamuoyu aydınlanır diye düşünüyorum" demişti.

Akgören'den cevap geldi

Eskişehirspor'da görevi bırakan başkan Mustafa Akgören'den konuyla ilgili cevap geldi. Akgören "Sosyal medyayı kullanmayı çok sevmem ama bugün kullanmak zaruri oldu.Fidan kampanyasından elde edilen gelirin dağılımı aşşağıda verilmiştir. Bu kampanyadan elde edilen gelir ile alacaklarımı tahsil ettiğim külliyen iftiradır. Bu tabloya yansımayan 39.340 TL kampanya öncesinde kulübe gelerek yapın bağışlar, kulübün o günkü ihtiyaçlarında kullanılmıştır,kayıtları muhasebede mevcuttur. Ayrıca şu anda kampanya kasasında 40.000 TL civarında bir nakit bulunmaktadır" dedi. 

Akgören sosyal medyadan liste de paylaştı;

Listeyi üzerine tıklayıp büyültebilirsiniz... 

ETB Lideri Murat Diri daha sonra sosyal medya hesabından da açıklamalar yaparak Mustafa Akgören'e seslendi;