Eskişehirspor Başkanı Osman Taş açıklamasında şöyle konuştu: 

Bütün yönetim gecesini gündüzüne katarak Eskişehirspor için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı, yapıyorda. Benim bir ayrılma sürem vardı. O esnada boşluğumu hiç hissettirmeden devamlı çalıştılar. Bu esnada ben de Almany’ya gittim, iş adamlarıyla görüşmelerim oldu. Eskişehir’de Eskişehirli iş adamlarından hiçbir destek olmadığı için biz kaynağımızı artık yurt dışında arayacağız. Benim için çok üzücü bir durum Eskişehirli olarak. Ama maalesef başka bir şansımız yok. 

Ben baştan bu yana aynısını söylüyorum. Eğer Eskişehirspor’a ben engel oluyorsam başkan olarak yolunu açayım. Ve yine gördük kimse yok. Maalesef Eskişehirspor yine yalnız. Herkesin beğenmediği kumbara kampanyası iki haftadır bizi ayakta tutuyor, forma kampanyası ayakta tutuyor. Biz projelerimize devam edeceğiz. Bugün öğleden İstanbul’a gideceğim ve iş adamlarıyla görüşmelerim var. İnşallah güzel neticelerle geliriz. 

Biz bir kumbara kampanyası yaptık, pazartesi sabah 17 tane icra geldi. Biz hangi birinin sözünü tutalım, bize bu kadar engel olduktan sonra. Ben önce bunun bir cevabını alayım Eskişehir halkından. Ondan sonra futbolcuların antrenmana çıkmamalarının cevabını vereyim. 

Ben cumartesi günkü toplantıda geri geldiğimi ifade ettim. Yönetimdeki arkadaşlarla da bunu istişare ettik. Ve kararım kesin geri dönüyorum. Ben iyi gün dostu değilim. Zor seven bir insanım. Buraya bir aylık iki aylık kendimi marka yapmak için gelmedim. Eskişehirspor’lu olduğum ve iyi bir taraftarı olduğum için tabiki geri geliyorum. Çünkü gittiğim esnada zaten kimse gelmedi. Ne bir destek var ne bir şey var. O yüzden de ben göz göre göre Eskişehirspor’un küme düşmesini istemiyorum. 

Benim yönetim sunduğum bir proje var. Yurt dışından iş adamlarını getirip Eskişehirspor’a destek amaçlı bir kadro kurup o kadrodan destek alarak yolumuza devam edeceğiz. Yönetimimizde bir değişikli olmayacak. 

Eti’nin sponsorluğu kesinlikle devam ediyor. Nasıl Eskişehirspor Eskişehir’de ayrılmaz bir şeyse Eti de Eskişehirspor’dan ayrılmayan bir markadır. Bir ay iki aylık bir sorunu var. 

Toko’dan iki haftalık bir süre aldık. Avukatıyla da ben kendim görüştüm zaten. Benden önce yönetici arkadaşlar da görüştüler. FIFA’ya da yazımızı yazdık. Bunun tam detayını İstanbul dönüşünden sonra verebilirim. Kulüp lisansı ile ilgili 45-46 dosya var. 

Ben göz göre göre Eskişehirspor’un küme düşmesini istemiyorum. İstifa karar defterine işlenmedi. İnsanlar Eskişehirspor’un belli bir yere varmaması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bırakalım artık dedikoduları. Eskişehirspor yok oluyor