Eskişehir Basket maça Billy Baron, Buğrahan Tuncer, Caner Erdeniz, Jeff Ayres ve Josh Duncan ilk 5’i ile başladı. Hava atışını Yeşilgiresun kazandı ve pota altında bulduğu sayıyla 2-0 öne geçti. Eskişehir Basket adına ilk sayıyı serbest atış çizgisinden Duncan kaydetti. İlk periyodun bitimine 4 dakika 30 saniye kala skor 14-10 temsilcimizin lehineydi. Kritik asist ve sayılarıyla Buğrahan ön plana çıkarken, ilk periyot 18-17 Eskişehir Basket’in lehine sona erdi.

Maçın ikinci periyodu karşılıklı sayılarla başladı. Yeşilgiresun ekibi pota altında etkili olurken, Buğrahan ve Berkay’ın 3’lükleriyle bitime 4 dakika kala skor 33-33’e geldi. Başa baş geçen periyodun son saniyesinde pota altında Yeşilgiresun sayı bulunca ilk devre 41-41’lik eşitlikle sona erdi.

Zorlu karşılaşmanın 3’üncü periyodunda daha etkili olan taraf Siyah-Kırmızılılardı. Duncan ve Baron’un etkili oyunu sonrası Potanın Şimşekleri periyodu 66-60 önde tamamlamayı başardı. Maçın son periyodunda kontrolü elden bırakmayan Eskişehir Basket, farkı çift hanelere çıkartarak bir hayli rahatladı. Süre alan isimler arasında Sean Marshall’ın dışında tüm Siyah-Kırmızılı basketbolcular sayı atarken, Eskişehir Basket maçı 86-75 kazanarak ligde üst üste 4’üncü galibiyetini aldı.

Josh Duncan attığı 25 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Periyotlarda alınan skorlar

  • Eskişehir Basket-Yeşilgiresun Belediyesi : 18-17
  • Eskişehir Basket-Yeşilgiresun Belediyesi : 45-45
  • Eskişehir Basket-Yeşilgiresun Belediyesi : 66-60
  • Eskişehir Basket-Yeşilgiresun Belediyesi : 86-75