Eskişehirspor Taraftar Komitesi adına konuşan, Eskişehirspor Taraftar Birliği Başkanı Murat Diri, “Bu komiteyi oluşturmadan önce camiamızın önde gelenleri ile bir araya gelerek yaklaşık 25 kişilik bir komite oluşturduk. Bu komitemizin içinde akademisyenler, avukatlar, doktorlar, öğretmenler, şehrimizin kendi alanında güzide işadamları bulunmaktadır. Komiteyi oluşturma amacımız, tüm camiamızın bildiği üzere bu sezon Eskişehirspor’umuz için ‘O sene bu sene dedik’. Bu sene çıkamazsak süper lige belki de tarihin tozlu raflarında görmek zorunda kalacağız Eskişehirspor’umuzu. Bu nedenle bir komite oluşturduk. Şehrimizde dağılan güven ortamını ve yok olmaya yüz tutan birlik beraberlik ortamını tekrar yeniden tesis etmek için böyle bir komiteyi oluşturma gereği duyduk. Türkiye’de birçok ilki başaran Eskişehirspor taraftarı bu konuda da yine Türkiye’de bir ilk yaparak yönetimin yaptığı ve yapamadığı işlere de elimizi attık ve şahıslar için değil, sadece Eskişehirspor için böyle bir desteğe başladık”

Bu sene belediyeler ve STK’lardan destek görmüyoruz

Şehrin ileri gelenlerinden bu yıl destek alamadıklarını belirten Diri, “Geçtiğimiz sene Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerimiz çeşitli desteklerde bulundular kulübümüze. Ancak bu sene Eskişehirspor’umuza şehrimizden iş adamlarımızdan, belediyelerimizden, dernek ve odalarımızdan gereken desteği göremiyoruz. Bu bağlamda belki de yeni yüzler bu işe el atarsa şehrimiz biraz daha hareketlenir diye düşündük ve ilk olarak ETO Başkanı Sayın Metin Güler’in yanına gittik. Orada kendisinden şahsi olarak bir Loca sözü aldık. Maddi anlamda gelir getirecek birkaç projesinin olduğunu da öğrendik. 

Nabi Hoca’nın destekleri var

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ile de görüştüklerini ifade eden Diri, “Milletvekilimiz Sayın Nabi Hocamızla ile görüştük yeni stadımızda. Bu bağlamda kendilerinin desteğinin olduğunu söyleyerek, özellikle yeni stadın isim hakkı konusunda çalışmaları ve girişimleri olduğunu belirttiler”

Eskişehirlileri mücadeleye davet ediyoruz

Komite olarak çalışmaları hakkında da bilgi veren Diri, “Bizlerin, komitemizin oluşturduğu sinerji tam anlamıyla yayıldı ve ulusal medyada da yer buldu. Amaçlarımız projelerimiz çok fazla. Eskişehir halkının biraz daha harekete geçmesi için bugün buradayız. Sadece ve sadece Eskişehirspor’umuzun menfaatlerini gözeten bu komiteye destek olmaları. Şehrimizdeki iş adamlarının, sivil toplum örgütlerinin topyekun bir şekilde artık el ele verip Eskişehir’in en büyük markası olan Eskişehirspor’umuzu hak ettiği o süper lige çıkarmak için mücadele etmeye davet ediyoruz. Sadece Eskişehir’den değil, şehir dışından da birçok temsilcimiz var. Diğer şehirlerde yapılabilecek organizasyonlarla ilgili yaklaşık 6 şehirde de temsilcilerimiz var. Öncelikle 25 kişiyi biz keyfi bir şekilde ayarlamadık, biraz da gönül birlikteliği olması gerektiği açısından daha çok istekli arkadaşlarımıza söyledik. Belki unuttuğumuz adını atladığımız çok değerli arkadaşlarımız var, bize ulaşanlar var. Bilinmesini isteriz ki sadece bu 25 kişi ile sınırlı bir komite değil, alt komisyonlarımız olacak. Kısa, orta ve uzun vadeli arkadaşlarımızın çalışabileceği arkadaşlarımız olacak. Bunlarla ilgili resmi görüşmelerimiz gerçekleşiyor. Ankara’ya gideceğiz. Vekillerimiz ile görüşeceğiz. Sonuçta bizlerin vekili, bizlerin sorunları ile ilgilenmeleri için onları vekil olarak seçtik ve tayin ettik. Eğer bizlerin sorunları ile ilgilenmek yerine farklı bir kaçak dövüş sergilerlerse bunu da apaçık bir şekilde dillendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü, bizim hiçbir siyasi kaygımız da yok. Hiçbir ticari kaygımız da yok. Bizim en büyük kaygımız Eskişehirspor’un yok oluyor olması. Bizler bu bağlamda açıkçası hiçbir şekilde kimseyi kayırmadan yolumuza devam edeceğiz. Buna eksiksiz tüm herkes dahil. Bizler yıllarca yanlış yapılanı eleştirdik doğrunun arkasında olduk. Bizim burada toplanmamızda yönetimi desteklemek ya da yönetimi eleştirmek gibi bir derdimiz yok. Destek ve eleştiri gibi şeyleri aklımıza getirmeden sadece Eskişehirspor menfaatleri doğrultusunda yapılabilecekleri hayata geçirmek için buradaki insanlar bir fikir birliği içerisinde. Bu sadece buradaki 25 kişinin yapabileceği bir şey değil, tüm taraftarımızın da desteklemesi ve gereken algıyı oluşturması gerekiyor”

Belki de lisansımızı alıp oyuncuları sahaya çıkaramayacağız

Diri, “ Son günlerde sosyal medyada gereksiz konularda taraftarımız yoğunlaştırılmış durumda. Şu an belki de transferler yapılıyor ama belki de kulüp lisansı alıp sahaya çıkamayacak. İnsanların bunun farkına varması lazım. Evet imza şovlar yapıyoruz güzel bu hepimizi memnun ediyor ama belki de lisansımızı alıp o oyuncuları sahaya çıkaramayacağız. Bunun için taraftarımızın da artık bilinçlenmesi gerekiyor. Özellikle sosyal medyada boş mevzulardan çok, Eskişehirspor’a destek verilmesi açısından yoğun gündem oluşturulması gerekiyor. Taraftarımıza da buradan sesleniyoruz, ‘O sene bu sene’ dedik, bunun üzerinden gündemi yoğun tutmamız gerekiyor. Tek amacımız Eskişehirspor’a destek çıkmak” dedi.

Otopark Eskişehirspor’a tahsis edilsin

Projeleri hakkında bilgi veren Diri, “Eskişehirspor’a sahip çıkmak için değişik projeler üretiyoruz. Orta vadede projelerimizden birisi de yıkılan mabedimizin altına yapılacak otoparkın komple Eskişehirspor’a tahsis edilmesi. Önümüzdeki günlerde ligler başlayacak. Buradan bütün taraftarımıza sesleniyoruz, sağa sola yol kenarlarına dağa taşa ormana arabanızı koymak yerine hepsi gelsin stadın otoparkını kullansın. Cüzzi bir miktarı da burada kulübün görevlendireceği makbuzlu arkadaşlara bağış adı altında yardımda bulunsun. Buraya gelen arkadaşlarımızın araçlarını buraya koymaları çok önemli.”