Eskişehir Ormanspor, bu sezon Eskişehir'i Hentbol 1. Lig'de temsil edecek. Teknik direktör M. Fatih Işık ile anlaşmaya varan kulüp, Eskişehirli sporculardan oluşan bir kadro kuracak. 

Rize Gençlik Spor Kulübü ile bir anlaşma yaparak Hentbol 1. Erkekler Ligi'ne katılma hakkını elde eden Eskişehir Ormanspor'un kuruluşu ve hedefleri hakkında bilgi veren Eskişehir Orman Bölge Müdürü ve Eskişehir Ormanspor Kulüp Başkanı Recep Temel "Hentbol branşında yarışmacı ve mücadeleci bir ekip oluşturmak için kolları sıvadık. Rize Gençlik Spor Kulübü ile bir anlaşma yaparak Hentbol 1.Ligi Erkekler branşında liglere katılma hakkını elde ettik. Teknik ekibimiz ile anlaşmamızı yaptık, transfer çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimize uzun yıllar hizmet eden Eti, Kılıçoğlu, Polisgücü ve Selka Spor Hentbol takımlarından bayrağı devraldık, oradaki sporcuların çoğunu bünyemize kattık. Hedefi olan bir ekip kurmak istiyoruz ve Eskişehirli sporcuların ağırlıkta olduğu bir takım olma düşüncesindeyiz. Ormanspor Hentbol kulübümüzün teknik direktörlüğünü M. Fatih Işık’a emanet ediyoruz. Yıllardır Eskişehir’imizin yeşillendirilmesine sağladığımız katkıyı, şimdi spor camiasına da yapmak için yola çıktık. Yüce Mevla’m utandırmasın" dedi. 

İşte Eskişehir Ormanspor'un Türkiye 1. Hentbol Ligi 2020-2021 sezonu fikstürü;

Kulüp Başkanı Recep Temel, Eskişehir Ormanspor olarak ayrıca hentbol dahil 9 farklı branşta başarı için mücadele edeceklerini ifade ederek "Spor camiasına yeni bir soluk getireceğimiz inancıyla ilk etapta hentbol, geleneksel okçuluk, binicilik, atletizim, bisiklet, tenis, basketbol, dağcılık, atıcılık gibi branşlarda faaliyette bulunacağız" dedi. 

"Ülkemizin geleceğine yön verecek olan gençlerimize ulaşmada spor bizim için bir araçtır" ifadelerini kullanan Temel şöyle konuştu;

"Spor vasıtası ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve kollamak, vatan, bayrak, toprak, orman ve doğa sevgisini aşılamak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, özgüvenlerini geliştirmek, kendilerini doğru ifade edebilmelerini sağlamak istiyoruz."