Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Sportif Direktör Murat Daldık, basında yer alan Toko haberlerine ve takım kampına katılmayan oyuncularla ilgili konulara açıklık getirdi.

Daldık, Eskişehirspor'a -3 puana mal olacak Nzuzi Toko dosyası ile ilgili olarak “Nzuzi Toko dosyasında güzel gelişmeler yaşandı. Eskişehirspor’a karşı gösterdikleri tutumdan dolayı öncelikle oyuncunun kendisine ve avukatına ve süreci yöneten Yönetim Kurulumuza teşekkür ederiz. Toko dosyası kapanmıştır" dedi.

Daldık ayrıca sözleşmesi sona eren oyuncular ile görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek "Kendilerine süre verdik. Bolu kampına kadar kararlarını verecekler. Kamp öncesine kadar kapımız kendilerine açık. Sonrası için kendilerini düşünmeyeceğiz. Amatör statüde futbolcular ile maçlara çıkma hakkımız mevcut. Pandemi nedeniyle başlatılan bu uygulama bu sene de sürüyor. Teknik heyetten bir oyuncunun profesyonel yapılması yönünde bir rapor gelirse sözleşme imzalanır. Melih Ağa konusunda görüşmeler devam ediyor. Bir gelişme olunca kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Siyah Kırmızılı takımda bir dönem forma giyen Nzuzi Toko'nun alacaklarından dolayı gelen eksi 3 puan cezası yönetimin FİFA’ya yaptığı itiraz ve futbolcuya ödemeler sonucu ceza iptal edildi.