Eskişehirspor Olağan Mali Genel Kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurulda konuşan Başkan Mustafa Akgören, Eskişehirspor'a gelir sağlayacak yeni bir projeyi açıkladı. Siyah Kırmızılı kulübün kasasına önemli ölçüde gelir sağlaması planlanan proje 'vefakart kart' olarak duyuruldu. Akgören, 500 lira karşılığında taraftarların alacağı kart sayesinde hem kulübe sıcak para girişi sağlanacağını hem de kartı alan taraftarların çeşitli alışverişlerde farklı oranlarda indirimlerden faydalanabileceğini söyledi. 

Akgören projenin tüm detaylarını ilerleyen haftalarda düzenleyecekleri lansmanla anlatacaklarını sözlerine ekledi. 

Akgören, kulübe yeni gelir sağlayabilmek için ‘Vefakar’ adıyla bir taraftar kartı çıkaracaklarını ve bu karta sahip olanların şehirdeki mağaza, iş yeri ve sağlık sektörü gibi hizmetlerden yüzde olarak indirim kazanacağını söyledi.

Vefakar taraftar kartı için 500 liralık bir bedel belirlendiğini anlatan Akgören şöyle konuştu;

“Vefakar taraftar kartı çıkarıyoruz. Çalışmalar bitmek üzere. Bu kartın Eskişehir’de karşılığının olmasını istiyoruz. Taraftarın verdiği desteğinde karşılığını almasını istiyoruz. Örneğin sağlık sponsorumuz özel hastane, taraftar kartı olanlara yüzde 20 oranında indirim yapacağını açıkladı. Buna benzer firmaları çoğaltacağız. Hedeflerimizi, iş alanlarını belirledik. Kafeler, marketler, oto sanayi sitesi, özel hastane, kuyumcuları, spor salonlarını, beyaz eşyacıları, sigorta acentelerini önümüzdeki hafta dolaşıp, kart kampanyasına katılmasını rica edeceğiz. Oranlar sektörlere göre değişecektir. Bu kartı alanların ortalama yüzde 10 ile 25 arasında bir iş yerinden indirim alabileceğini düşünüyoruz. Sayıyı yukarı çekiyoruz, bu kartın ilk etapta 10 bin ile 50 bin arası, daha sonra iş yerlerinin artmasıyla 100 binleri aşmasını hedefliyoruz. Kart bedelinin ne kadar olması gerektiği üzerine tartıştık ve 500 lira olmasına karar verdik. Bu kartı 500 liraya alan arkadaşlar takıma ciddi yardım yapacağını ve karşılığında fazlasıyla alabileceğini düşünüyoruz. Umarım haklı çıkarız. Eskişehirspor taraftarının camiasının ve belediye, valilik, oda başkanlarının, tüm STK’ların, bu işi omuz atmasını önemli rica ediyoruz."