Eskişehirspor’un yeni dönemi hakkında bilgiler alan Tambova, Eskişehirspor için yeni dönemin hayırlı olmasını diledi ve şunları aktardı: "Eskişehirspor’da yaşam, bir işleyiş var. Eskişehirspor’u yakından takip ediyorum. Eskişehirspor’un geçirdiği sıkıntılı dönemler umarım geride kalır ve bir daha böyle bir süreç yaşamaz"

ESKİŞEHİRSPOR İYİYE GİDİYOR: Eskişehirspor Başkanı Kaan Ay, “Çalışmalarımıza başladık, transfer tahtamızı açtık. Şu anda prim borcumuz yok. Eskişehirspor iyiye gidiyor. Herkes Eskişehir’i seviyor ancak maddi olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İnsanların bu kuruma destek olması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı yıllardan beri destek olamam diyor. Başka şehirlerdeki spor klüplerinin bir çoğu bizim belediyemiz olmasa sahaya çıkamayız diyor. Bu şehrin tarihinin yaşaması gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

ESKİŞEHİRSPOR BİR KÜLTÜRDÜR: DSP Büyükşehir Adayı Tambova, “Mevcut belediye başkanımız  yıllardan beri Eskişehirspor’a karşı olumsuz tutumunu değiştirmedi. Ama Eskişehirspor, Eskişehir’in kültürüdür, tarihidir. Taraftar duygusu bambaşkadır. Eskişehirspor’un durumu DSP’nin geçirdiği süreç gibi. Bu süreç bizler için farklı. DSP yine halkın teveccühüne mashar olacak diye azmettik.  Eskişehirspor da yine eski şanlı tarihine dönecektir” dedi.