Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın düzenlediği basın toplantısında, Sosyal İşlerden Sorumlu Asbaşkan Harun Adıgüzel, Taraftardan Sorumlu Asbaşkan Mete Yılmaz, Teknik Direktör Fuat Çapa, İdari Direktör Ayhan Taşçı, ETB Başkanı Murat Diri ile ETB yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şimşek ve Erkan Koca hazır bulundu.

“Eskişehirspor hepimizin” diyerek sözlerine başlayan Başkan Ünal, “Kulübümüzün içinde bulunduğu mali sorunlar ne yazık ki devam ediyor. Bu sıkıntıdan kurtulmanın yolu, Süper Lig’e çıkmaktan geçiyor. Bizler, bunun için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz de, ne yazakki kulübümüzü olumsuz etkiliyor. Süper Lig’e çıkabilmek için sezon başında üst düzey bir kadroyu oluşturduk. Fakat, lisans tescil onayı alamadığımız için transferi açamadık. Altyapıdaki genç kardeşlerimiz ile mücadelemiz devam ediyor. Eskişehirspor hepimizin, büyük bir camia. Eskişehirspor’u yaşatabilmek için, Ocak ayına kadar büyük bir mücadele içine giriyoruz. Bunun için de, Yönetim Kurulu üyelerimizden Harun Adıgüzel, Mete Yılmaz, Kaan Ay, Hasan Tuç, Mehmet Kahya, Teknik Direktörümüz Fuat Çapa, ETB Başkanı Murat Diri ile ETB yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şimşek, Erkan Koca’nın da içerisinde bulunduğu bir İcra Kurulu oluşturduk. Tüm şehri Eskişehirspor’a sahip çıkmaya davet ediyoruz. Birlik ve beraberlikle zor günleri aşabiliriz. Aksi takdirde Eskişehirspor yok olur.” dedi.

Öte yandan, Ocak ayı transfer döneminde transfer tahtamızın açılabilmesi için ilk ibranameleri veren eski Teknik Direktör Samet Aybaba ile eski yardımcı antrenör Güven Sabaz’a teşekkür eden Ünal, “Henüz imza vermeyen eski futbolcu ve teknik adamlarımızın da, Eskişehirsporumuzun yaşabilmesi ve varolabilmesi için aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Ayrıca, bu zor süreçte Kulübümüze destek olan Kongre üyemiz Gökhan Yıldırım’a da teşekkür ediyorum.” dedi.