ABD'de Türklerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan New Jersey'nin Paterson ve Clifton kentlerinde 14. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali yapıldı. Etkinliğe, New York Başkonsolosu Alper Aktaş, Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, Clifton Belediye Başkanı James Anzaldi, Prospect Park Belediye Başkanı Muhammed Khairullah gibi üst düzey yerel yetkililerle birlikte sivil toplum örgütü temsilcileri ve Türk vatandaşları katıldı.

Türk Günü Yürüyüşü'ne Eskişehirspor USA'de Eskişehirspor'u temsilen katılarak stant açtı. Büyük ilgi gören Eskişehirspor taraftarları, bölgede yaşayanlardan büyük ilgi gördü. 

Araç ve yaya konvoyunun geçit töreni, Paterson Main Caddesi üzerinden başlayarak Clifton sınırları içindeki festival alanı Clifton Memorial Park'a kadar devam etti. Festival alanında pek çok Türk şirketi ve sivil toplum kuruluşu stant açtı, katılımcılara Türk yemekleri ikram edildi. Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla New York sokaklarında protesto yürüyüşü olarak başlayan, daha sonra Türk kültürünün tanıtımı için festival haline getirilen Türk günü yürüyüşleri her yıl başta New York ve New Jersey olmak üzere Amerika'nın çeşitli şehirlerinde düzenleniyor.