Ziyarette konuşan ETO Başkanı Metin Güler, “Sağ olsunlar Eskişehirspor Taraftar Komitesi ziyarete geldiler, ilk ziyaretlerini bize gerçekleştirdiler. Tüm şehrin bildiği gibi yakın bir zamanda Eskişehirspor’umuzun genel kurulu yapıldı. Yönetim oluştu. Halil Ünal ve ekibi tekrardan göreve başladı. Tabi öncelikle burada Eskişehirspor yeni sezon itibari ile de şampiyonluk hedefleri ile yola çıkmıştır. Bu kentte tekrardan heyecan aslında. Taraftarlar komitesi de içlerinde birbirinden değerli arkadaşlarımızın oluşturduğu Eskişehirspor’un ve kent sevdalısı dostlarımızın bir araya geldiği bir yapılanma. Benimle konuyu mütala ettiklerinde ben de çok heyecanlandım açıkçası. Eskişehirspor gerçekten Eskişehir’in önemli bir marka değeri. Bu marka değeri de gerçekten Eskişehir için her zaman pazarlanmaya da açık” dedi.

Kentin bütünü Eskişehirspor’a sahip çıkmalı

Eskişehirspor’un hedeflerine varması için desteklenmesi gerektiğini altını çizen Güler, “Hedef koymak çok önemli ama asıl mesele, sırf yöneticilerin bu işi göğüsleyip de hedefe varmaları da çok zor. Kentin bütünüyle Eskişehirspor’a sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Komitemiz de bu görüşte zaten. Mesele burada finans yapısının doğru planlamak gerekiyor kulüp adına. Kulüp yöneticileri ile bu işin olmayacağı gözüküyor. Biz komitemizle yaptığımız toplantıda Eskişehir’in bütün aktörlerinin bu işe sahip çıkması gerektiğini konuştuk aramızda. Sonuçta kurum kuruluşların dışında tüm iş camiasının tüm halkımızın çam sakızı çoban armağanı meselesi vardır, az da olsa bir destek sağlamaları gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle burada konuları mütala ederken arkadaşlarımızla, şu anda stadımızda 50 tane Loca var. 50 tane Locayı Eskişehirspor sevdalıları, halkımızın bu Locaları satın alması ekonomik olarak Eskişehirspor’a toplamda 5 Milyon Lira civarında bir gelir kaynağı oluşturuyor. Bugün bize de burada özellikle Loca ile ilgili komitenin benden bir talebi oldu. Bende seve seve bugün Loca almak için söz verdim. Hemen de yarın bunun ücretini Eskişehirspor Klübüne göndermek kaydıyla Loca satışının startını verdik. Ben buradan tekrar tüm Eskişehir kamuoyuna seslenmek istiyorum, tüm kamu kurum ve kuruluşların dışında iş adamlarımızın da Eskişehirspor’a sahip çıkması gerektiği bir dönem. Hedef koyuyorsak da bu hedefin altını Eskişehir kamuoyunda doldurmamız gerekiyor. İnşallah bu proje büyüyerek gelişir. Eskişehirspor finans kaynakları inşallah sağlanmış olur. İyi bir misyon üstlendiğiniz için sizleri kutluyorum” dedi. 

Eskişehirspor’un yok oluşuna seyirci kalamazdık

Eskişehirspor Taraftar Komitesi adına konuşan, Eskişehirspor Taraftar Birliği Başkanı Murat Diri de, “Türk futbolunun fenomeni olan Eskişehirspor taraftarı olarak yine Türkiye’de bir ilki başlatarak bir taraftar komitesi oluşturduk. Ve bununla ilgili Eskişehirspor’umuzun yok oluşuna seyirci kalınmaması doğrultusunda böyle bir harekete geçtik. Sayın Bakanımızın dediği gibi aramızda akademisyenler, doktorlar, öğretmenler, bulunduğu sektörün en iyisi olan ağabeylerimiz, büyüklerimiz, kardeşlerimiz bizimle beraber bu komitenin içerisinde yer almaktadır. Başkanımızın Eskişehirspor adını duyunca elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğini bildiği için ilk ziyaretimizde buradayız. Bize değil Eskişehirspor’a vakit ayırdı. Daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de üzerine düşeni yaptı. Biz inanıyoruz ki daha fazlasını yapmaya da devam edecektir. Ancak bu kıvılcım umarım artarak devam eder. Gittiğimiz birçok sivil toplum örgütü, belediyeler, vekiller, iş adamlarımız da umarım onlar da bu özveri ve bu inançla bu işe yaklaşır. Çünkü Eskişehirspor bu şehrin en büyük markası. Belki de bu şehrin en büyük sosyal destek alanı. Yok olmasın diye uğraşıyoruz.” diye konuştu. 

Meclis toplantımızda gündeme getireceğim

Diri’den sonra söz alan Güler, ETO Meclis toplantısında da konuyu gündeme getireceğini belirterek,“Şahsım adına alıyorum bu Loca’yı Ticaret Odası ile bir alakası yok. Bunun dışında ayın 30’unda meclis toplantımız var. 93 tane birbirinden değerli meclis üyemiz var. Meclis toplantımızda bu konuyu gündeme getireceğim. Orada da eğer guruplar halinde Loca almak isterlerse de basınla paylaşırız. İnşallah bu kıvılcım büyüyecek ve tüm kamuoyunda destek göreceğine ben inanıyorum.