Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Siyah Kırmızılı kulüpte yıllardır yaşanan sorunları Totemle.com'dan Merih Önal'a anlattı. Murat Diri'nin röportajından satırbaşları: 

  • Eskişehirspor dernekler sistemine göre yönetiliyor ve buraya gelen yönetimler borçlarına sadık kalmadıkları için Eskişehirspor bu krizi yaşadı. Belki ispatımız yok ama gelen paraların nerelere gittiğinin belli olmaması olayı özetliyor. 
  • Adını, sanını bilmediğimiz adamlar Eskişehirspor senedi ile gelip benim kulüpten alacağım var diyor. Bu senetlerin hiçbirisi kayıtlı olmayan değil. Şu anda kulüpte 26 kişi çalışıyor, küme düştüğümüz sezon 152 kişi çalışıyormuş. Hatta badminton hocamız bile varmış ki öyle bir spor dalımız yok.
  • 200 milyon liraya yakın kredi çekilmiş ve sayısız futbolcuya imza attırılmış. Ortada ne oyuncu var ne para. Kısaca Eskişehirspor'un içi boşaltılmış.
  • Eskişehirspor, Ankara deplasmanına giderken Sivrihisar'da Pinto'yu otobüsten atmışlar. O oyuncu geldi 6 puan silme cezası verdirdi. Gidiyoruz biz görüşüyoruz insanlarla, kapılarına kadar gidip imza almaya çalışıyoruz. Bir nevi yalvarıyoruz diyebilirim.
  • Eskişehirspor'un ligde kalmasının en büyük sebebi Fuat hocamızdır. Skor anlamında kötü olduğu süreç olmuştur, yanlış kadro seçimleri olmuştur ancak Eskişehirspor'un yaşaması için kendi kariyerini tehlikeye attı.
  • Kaan Ay ile görüşmemizde en kötü ihtimalle iyi bir kaleci alalım dedik, onu da almadılar ve tarihin en büyük fırsatını teptiler. Şimdi de adı geçen birkaç oyuncu var, bunları satarak transfer yapmak istiyorlar. Biz de buna tepki gösteriyoruz. Zaten transfer yasağımız var...

Röportajın tamamı totemle.com'da.