Kendi evinde Samsunpor’a 1-0’lık skorla mağlup olan Eskişehirspor'da Teknik Sorumlu Fahrettin Sayhan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, “Hocamız ve ekip olarak bir karakter oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

"Bir karakter oluşturmaya çalışıyoruz"

Lig başladığından beri 3 puana hasret kalan Eskişehirspor’da, basın toplantısına katılan Teknik Sorumlu Sayhan, "Öncelikle son 2 maçta yediğimiz 2 gol, nüans farklarından oldu. Bundan dolayı üzüntülüyüz ama takımızdaki oynayan oynamayan bütün oyuncuları tebrik ediyoruz. Hocamız ve ekip olarak bir karakter oluşturmaya çalışıyoruz. Bu oluşumda yapılan hatalara daha çok çalışıp, daha çok düzeltip yolumuz devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise Eskişehirspor'un içinde bulunduğu zor günlere değinerek "Bir an önce sıkıntılardan kurtulmalarını diliyorum" dedi.

"Covid-19'dan etkilenen bir takımız"

Sağlam ise koronavirüs nedeniyle 15 oyuncunun etkilendiğini söyledi. Hala tam bir takım halinde antrenman bile yapamadıklarını ifade eden Sağlam, “Bugün burada geçen maçtaki yenilgiden sonra hedefimiz galip gelmekti. Cumartesi maçına moralle hazırlanmak için geldik. Çok ciddi anlamda koronavirüsten etkilenen bir takımız var. Yaklaşık 15 oyuncumuz hastalık geçirdi. Hastalıktan çıkanlar bundan etkiler oldu. Bugün çok eksikle maça çıktık, rotasyonla bazı oyuncuları dinlendirdik. Oyun içerisinde koordinasyon uyum sorunları olacağını düşünüyorduk ve bunu yaşadık. Bugünkü maçın sonucunda kazandık ama açıkçası şu konuda üzgünüm son saniyesine kadar maçı koparamadık. Rakibin baskısını yaşadık ve taraftarlarımıza yaşattık. Daha rahat bir maç izletmemiz gerekiyordu. Son vuruşları ve final paslarını veremediğimiz pozisyonlar var. Bunları değerlendireceğiz, birçok uzun zamandır oynamayan oyunculara şans verdik. Bazıları iyi kullandı, bazıları iyi değerlendiremedi. Bunu da ilerleyen süreçte değerlendireceğiz. Hedefi olan büyük bir takımız. Her oyuncu her an oynayacakmış gibi hazır olacak. Şansını iyi kullananlar bizimle devam edecek” ifadelerini kullandı.

"Eskişehirspor'un eski günlerine dönmesini istiyorum"

Eskişehirspor galibiyetine sevinmesine karşın gol yollarında sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Ertuğrul Sağlam, “Mücadele açısından iki takım da iyi mücadele etti. Kalite açısından gol yollarında sıkıntı yaşadık. Zafiyet gösterdik. Şu an itibarıyla 3 puan için sevindik, geçen maçtaki mağlubiyetin ardından moral kazandık. İnşallah hastalarımız yavaş yavaş kendini bulacak. Tam takım olarak antrenman bile yapamadık 1 aydır. Bu sıkıntılar geçecek ve daha iyi oyun oynayacağız. Eskişehirspor’u tebrik ederim. Çok iyi mücadele ettiler, kazanmayı istediler. Eskişehirspor’da görev yapmış biri olarak eski coşkulu günlerine dönmesini istiyorum” şeklinde konuştu.