Futbol Anadolu sayfasında katıldığı canlı yayında Eskişehir ve Eskişehirspor'la ilgili sözleriyle büyük tepki çeken eski hakem Selçuk Dereli'ye bir tepki de Eskişehirspor'un taraftar gruplarından olan Nefer'den geldi. 

Selçuk Dereli'nin "Anadolu takımlarını şehrinin takımına sahip çıkmayan taraftarlar bitirdi. Adam Eskişehir'de yaşıyor. Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı tutuyor. Kent takımlarına sahip çıkın. Ben öğrencilerime hep bunu aşılamaya çalışıyorum" sözleri Eskişehirspor taraftarından büyük tepki çekti. 

Nefer'den yapılan açıklamada "Selçuk Dereli'nin Eskişehirspor taraftarlarının kulübe sahip çıkmadığı dile getirdiğini öğrendik. Bu şehir 1965 yılından bu yana Eskişehirspor'a gönül vermiş ve tarihi boyunca yalnız bırakmamıştır. Selçuk Dereli'nin bu tarz konulara dikkat etmesini temenni ederiz. Tüm Türkiye bizi iyi bilir ki bu şehirde sadece Eskişehirspor sevdası vardır. Görünüşe göre Selçuk Dereli Eskişehir'i unutmuş. Lakin biz onun Kadıköy'e gidince Fenerbahçe'li, Sami Yen'e gidince Galatasaray'lı olduğu günleri unutmadık. Bu yüzden televizyon kanallarına konuk olan spor yorumcularının camiaları karalamadan önce boy aynasının önüne geçmelerini dileriz" denildi. 

İşte o açıklama;