Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Siyah Kırmızılı kulüpte alınan olağanüstü seçimli kongre kararının ardından yaptığı açıklamadan satırbaşları: 

"Taraftar grupları toplantıda istifa kararı aldı" deniliyor. Birilerinin yönlendirmesiyle yapıldı deniliyor. Dün toplantıya katılan herkes Eskişehirspor menfaatleri için oraya geldi. Dün "Kongre yapılsın Halil Ünal yönetimini güçlendirsin" denildi. Tek bir küfür edilmedi. Sebebi yönetimde çalışacak 4-5 kişiden başka kimse olmaması. "Halil Ünal istifa" diyen duydunuz mu?

Bu mu birleştiricilik? Kongre de Sinan Özeçoğlu'na 'Ver oyuncaklarımı gideyim demekle olmaz' denilmişti. Şimdi sayın Halil Ünal 'Küstüm ben oynanıyorum' diyor. 

Kongre için alınan tarih çok yanlış. Kongre kararı olan 7 Haziran yanlış bir tarih. Zira biz de kongreler en az 2 kere uzar. 15 gün öyle ekle 2. Kongre 14 Haziran arefe günü kesin uzar. 21 Haziran en uzun gece olur. Sıkıntı büyür. Madem 3 yıl görev süreniz olmasına rağmen bırakacaktınız, Bolu maçından hemen sonra kongre kararı almak daha doğru olurdu. Bunda da gelmek isteyenler veya Halil Başkan'ın devam etmesi durumunda yeni dönem için çalışma süresi çok daha geniş olurdu. 

7 Haziran’a daha 1 ay (30 gün) var. Bolu maçı üzerinden de 15 gün geçti. Yani 1,5 ay (45 gün) sonrasına kongre tarihi almak Eskişehirspor menfaatlerineyse eyvallah. Bunun kararını kamuoyu verecektir. Bir de kongre 2 defa uzarsa 2 ay sonrasına alınan karar vicdana ve mantığa sığıyorsa eyvallah...

Bizler bu olacakları tahmin ediyorduk. Bizler ihale üzerimize bırakılmasın diye zaten asla "Yönetim istifa" demedik. Zaten öyle bir düşüncemiz de olmadı. Ancak zaten bırakıp gidecek olan sayın Halil Ünal maalesef açıklamalarının içini dolduramadılar ve taraftar toplantısında konuşulanlar istedikleri gibi olmadı. Taraftara suçu atacaklardı ama plan bozuldu. 3 yıl süre ile göreve gelindi. Kimse size 'istifa' dememişken sanki böyle olmuş gibi sözler sarfedip gitmek kaçmaktır. 

"Es-Es benim üçüncü evladım" diyen sayın başkanımız Halil Ünal'ın bu kararını gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz. Eskişehirspor'umuzun kaybedecek bir günü bile yok. Bu davranış zor şartlarda gerçekleştirdiğiniz göreve büyük gölge düşürür ve Es-Es’imize zarar verir.