Gençlerbirliği maçı ile Eskişehirspor için yeni bir dönem başladığını ifade eden Teknik Direktör Fuat Çapa açıklamsında şu ifadelere yer verdi: 

Yarın Eskişehirspor için yeni bir dönem başlıyor. Transfer tahtasının açılması hayati bir adımdı. Bunu başardık. Ama futbolun zamanı hızlıdır, gelecek hep geçmişten daha önemli. 2,5 yıllık bir yasağın kalkması çok önemli ama sıra şimdi önümüzdeki yıllarda.

Yaşadıklarımızdan öğrenmeliyiz. Gördük ki eğer gençlere inanırsanız en zor zamanınızda bile lige, bir futbol kulübü için söylüyorum hayata tutunabilirsiniz. Bu süreçte Eskişehirspor olarak bir kaç genç futbolcu değil genç bir takım kazandık. Bu kazançtan vazgeçmemeliyiz.

Lisanslarını çıkardığımız  futbolcular ve yeni transferlerimiz bu genç takıma daha iyi olmak için güven verecek. Geçtiğimiz 19 haftada biriktirdiğimiz tecrübeden birdenbire vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Maç kadroları da bunu gösterecek.

Transfer sözcüğü akla hemen parayı getiriyor. Kimse sanmasın ki Eskişehirspor transfer tahtasını açtı hatta transfer de yaptı diye mali sorunlarını çözdü. Ama bu sorunu çözmek için zaman kazandı. Hem bizim çocuklar gerçeği hem Cemali'nin transferi Eskişehirspor'a yeni bir anlayış kazandırmalı. Bu kulüp artık gençleri kazanmak, onlarla kazanmak için yeni bir atılım yapmalı.

Gençleri kazanmak, onlarla kazanmak için cesur ama sabırlı olmalıyız. Büyük ama geçici hedeflere kapılmadan uzun sürecek bir başarı dönemi planlamalıyız. Şampiyonluklar eğer bu başarıyı sürdürecek bir altyapınız varsa gelip geçmez. Hedefimiz güçlü bir Eskişehirspor olmalı.

Kaleci transferi konusunda basına yansıyanlar kısmen doğru. İstediğimiz isimlerin mali yükünü üstlenmek sadece ekonomik mesele değildi. Sütten ağzımız yanmışken yoğurdu görür görmez kaşık çalmak olmazdı. Eskişehirspor'a nefes aldıran asıl çözüm yine gençlikten geldi. Başakşehir'e kocaman bir teşekkür borcumuz. Cemali Sertel'i transfer ederek bir futbol kulübü için altyapının hayati önemini ispatladılar.

Şimdilik bu kadar, arkası yarın olsun. Stadyum'da buluşup, Eskişehirspor için söylenecek ne varsa hep birlikte söyleyelim.