Salim Manav'ın sorularını cevaplayan Fuat Çapa'nın açıklamalarından satırbaşları:

Bugünden itibaren alternatifli bir kadromuz olacak.

Kadromuzda 8 oyuncu transfer teklifi aldı. Artık alternatifli bir kadromuz olacağı için değerini bulan oyuncuyu satabiliriz. Mehmet Özcan Lille iddiaları da doğru.

Kameni'nin Fenerbahçe'deki sözleşmesini bırakıp da bize geleceğini düşünmüyorum. Maliyeti yüksek oyuncuları alıp daha sonra maddi anlamda sıkıntı yaşamamamız lazım.

Tarık Çamdal çok değerli bir oyuncu ancak onun görev aldığı mevkilere takviye yapmayı düşünmüyoruz.

İlk yarıda görev alan çocuklar bu kulübün geleceği. Onlardan bu sezon içerisinde de faydalanabildiğimiz kadar faydalanmayı düşünüyoruz. Eskişehirspor altyapıya yatırıma devam edecek. Bu tarz yatırımlar sayesinde Eskişehirspor düzlüğe çıkabilir.

Cemali konusunda çok şey yazılıp çiziliyor. Şu bir gerçek ki Cemali Sertel için ciddi talepler var. Başkanımızın açıklaması daha doğru olur. Başakşehir ile belirli bir görüşmelerin olduğu ve ciddi mesafelerin kat edildiğini de söyleyebiliriz.

Transfer sezonunda bir çok ismin Eskişehirspor ile anılması normal. Ancak biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. 

Kameni konusunda gerçekçi olmamız lazım. Bildiğim kadarıyla Fenerbahçe'de sezon sonunda sözleşmesi bitecek. Fenerbahçe'deki sözleşmesini bırakıp da bize geleceğini düşünmüyorum. Maliyeti yüksek oyuncuları alıp daha sonra maddi anlamda sıkıntı yaşamamamız lazım. Geçmişte maliyeti yüksek oyuncular alındığı için Eskişehirspor kulübü 2,5 yıl transfer yapamadı.

Cenk Gönen Türkiye'de kendisini ispatlamış bir isim. Kariyerinde Beşiktaş ve Galatasaray olan bir kaleciden bahsediyoruz. Bizim istememiz veya oyuncunun istemesi ile bu işler olmuyor. Maddi imkanların da oluşması gerekiyor.

Tarık Çamdal Eskişehir'de sevilen bir isim. Tarık'ın oynadığı mevkilerimizde bizim yeterli seviyede oyuncularımız var. 

Adana Demirspor'dan  bize oyuncu geleceğine dair bana en ufak bir duyum gelmedi. Bir bilgim de yok.

İbrahim Halil, Fıratcan ve Bedirhan'ın sözleşmelerinin bu sezon sona ereceği doğru. Biz kulüp olarak sözleşme uzatmak isteyeceğiz. Onlar bizim geleceğimiz adına önemli isimler.

Eskişehirspor ile benim sözleşmem sadece kağıt üzerinde değil. Benim Eskişehirspor ile sözleşmem gönülden. Kağıt üzerindeki imzaların bir bağlayıcılığı yok. Bize ihtiyaç olduğu sürece de görevimizin başında dururuz.