ETB Lideri Murat Diri açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Saygıdeğer Eskişehir halkı ve Eskişehirsporlular; Şan ve şeref dolu yarım asırı geçirdiğimiz şu dönemlerde Eskişehirspor tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Bugünlerin sorumlularını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ve her geçen gün daha da net görmekteyiz. Ancak çok uzak tarihe değil yakın tarihe baktığımız zaman bilinçli olarak düşürülmemizin ardından çabucak dağılacağımızı ve Eskişehirspor davasının yok olacağını düşündüler. Fakat daha güçlü kenetlendik daha sıkı sarıldık birbirimize. Çünkü en iyi biz biliyorduk düşünce kalkmasını ve düştüğünde oluşan yalnızlığı..

Bizler bu armanın dimdik duruşuna vurulduk. İstanbul dukalığına başkaldırışına aşık olduk. Tertemiz sevdasıyla, karşılıksız cefasıyla gurur duyduk. Evini geçindirdiği boya sandığını, evini ısıttığı kiremitleri satarak deplasmana giden ağabeylerimizin hikâyeleriyle hüzünlendik. Hatıra bilet kampanyasında bütün parasıyla gelip bilet alan ayakkabı boyacısı çocuğumuzla gururlandık. On binlerce gittiğimiz deplasmanlarla böbürlendik. Fakat durum ne olursa olsun o formanın gittiği her yerde siyah kırmızı bayrağı dalgalandırdık.

Şimdi tarihimizin en zor dönemecinden geçiyoruz. Tarihimiz boyunca defalarca yenildik ve küme düştük. Fakat bunların hiçbirinde, hiç kimse diyemez ki Es-Es taraftarı da küme düşmüştür. Son yıllar tam bir eziyet oldu. Başarısızlıklar bizi bunalttı. Ancak; bu başarısızlıklara haksızlıklara yıllarca biz göğüs germedik mi? Biz başlatmadık mı direnişi ? Biz haykırmadık mı dirilişi? Bizler akın etmedik mi sevdamızın peşinden? Yıkabildiler mi hayallerimizi? Çalabildiler mi gençliğimizi? Hangimiz pişmanız? Hangimiz bu acıdan zevk almıyor? Mayamız bu hamurumuz bu biz Eskişehirspor'luyuz. Bu kötü günleri aşıp yeni başarılara yelken açacak olanlar yine bizleriz. Bizler taraftarlar olarak bir olalım ve kenetlenelim tarih önüne alnımız ak çıkalım. Büyüklerimizden şanla şerefle aldığımız mirası yine şanla şerefle bırakalım yeni nesillere..

Tabi bu günlerde sitem eden herkesin haklı olduğu noktalar var. Birçok kişiye güvendik göklere çıkardık. İleriyi değil anı yaşayarak yürüdük. Küme düştük “olsun” dedik içerde 5 yedik “başın öne eğilmesin” dedik Finali kaybettik “sağlık olsun” dedik. Ancak bu sefer bu düşüşün çıkışı yok arkadaşlar. Diyecek söz, avunacak deplasman, sığınacak başka liman yok. Düşersek sen ben o değil hep beraber düşeceğiz.. Var mı düşerse ben başka takımı tutarım onun bunun maçlarına giderim diyen? Var mı kupalara şampiyonluklara sevdalı olan? Yok. Eğer şimdi kenetlenmezsek 15-20 sene Stadı olmayan köyler de, Yolu olmayan kasabalar da, bu davayı yeni nesillere aşılamaya çalışırız. Sesimizi duyan ne kadar olur bilinmez. Artık duygusal değil Mantıklı hareket etmeliyiz.

Tribünlerden yükselen isyan sonuna kadar haklı. Ancak unutmayalım. Sezon başında belki de çoktan ligden çekilecektik. Atanan kayyum belki de çoktan EsEs’imizi kapatmıştı. Şu an Gaziantep’in yerinde belki de biz olabilirdik. Mersinin bizle beraber küme düştü. Akabinde borçlarından dolayı BAL ligine düşürüldü belki Mersin yerine de biz olabilirdik. Ama mücadeleyi bırakmadık. Vazgeçmedik. Öyle yada böyle, iyi veya kötü buraya kadar bu gemiyi getirdik. Kaldı 4 hafta 2si içerde 2si dışarıda.. Elimizdeki kadro yapısı belli. Bu günleri yaşayacağımızı daha sezon başında biliyorduk. Kayyum atanmak üzereydi yine bu kardeşlerimiz geldi. Bırakmadı EsEs’i... İlk yarı beraber sarılıp ağladık. “Ne olur gitmeyin hep beraber düşelim” diye haykırdık. Bırakıp gitmediler. Performanslarını beğenmediklerimiz var. Ama belki de ellerinden geleni yapıyorlardır. Geçen seneki performanslarını bekleyemeyiz. Çünkü futbol takım oyunudur. Geçen seneki kadro ile bu seneki kadro arasında çok fark var. Bunu anlayın artık. Bu çocuklara bu maç sonuna kadar destek olup kadromuzdaki eksiği biz büyük taraftar olarak kapatmalıyız. Bunca sıkıntı stres olumsuzluk içinde burada kaldılar. Şimdi Bizler vazgeçersek onları nasıl inandıracağız.

Dedik ya koskoca yarım asır; binlerce ömür, binlerce umut, onur, gurur..

Ligde kalabilmek adına, umutlarımızı yarına taşımak için, daha bitmeyen bir hikayemiz olduğu için yine Yan yana omuz omuza olalım. Dosta düşmana gösterelim yıkılmadan dimdik ayakta oluşumuzu.. Bütün oda seçimleri bitti. Bütün il ilçe kongreleri bitti. Bu süreçte şehrin gündemi Eskişehirspordan ziyade odalar oldu. Resmen ikiye bölündü bu şehir. Ancak yine tek çatı altında olacağımız tek yer Eskişehirspordur. Gelin bu hafta sonu bütün kırgınlıkları küskünlükleri bir kenara bırakalım. Belediye başkanlarımız, Vekillerimiz, Tüm oda ve STK’lar Valimiz Müdürümüz kısacası eksiksiz herkes nasıl kötü gün dostu olduğumuzu görsün. Tarihimizin Bu en zor günlerinde takımımıza en büyük desteği gene biz verelim.

Bu kulüp taraftarıyla var olan bir kulüptür. Bu takım Eskişehir Halkının takımıdır. Pazara kadar sosyal medya dahil olumsuz konuşmaları yazıları bir kenara bırakalım. Bu maçın önemi için duyurular yaparak birlik beraberliği sağlayalım. Gelin bu maçı beraber alalım.

Unutmayalım ki; gemiyi en son kaptan terk eder…