Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, hafta başından bu yana oyuncularını uyarmalarına rağmen korktuğunun başına geldiğini anlatarak, “Rakibe saygı duyuyorum. Bugün iyi mücadele ettiler. Teknik adamlık hayatımda aldığım en kötü mağlubiyetlerden bir tanesi” dedi.

Yeşil-beyazlı takımın teknik patronu İbrahim Üzülmez, Eskişehirspor mağlubiyetini değerlendirdi. Müsabakayı kaybettiklerini ve üzgün olduklarını belirten Üzülmez, “Maç öncesinde hafta başından bu yana uyarmamıza rağmen korktuğumuz başımıza geldi. İkili mücadeleleri kazanan, bize alan bırakmamaya çalışan takımla karşılaştık. Rakibe saygı duyuyorum. Bugün iyi mücadele ettiler. Teknik adamlık hayatımda aldığım en kötü mağlubiyetlerden bir tanesi. Bugün 20-25 bin taraftarımız geldi, bizlere destek verdi. Onlar adına üzüldüm. Bizim açımızdan kötü futbol beklemiyorlardı. Bu maçtan ders çıkarmak önemli. Bugün rakip bize iyi ders verdi. Oyuncularımıza, rakip kadar mücadele etmedikten sonra yeterince işe yaramadığını anlamışlardır. Hafta başından beri uyarıyordum. Kötü mağlubiyet aldık. Bu maratonda bu tür tökezlemeler olacaktır. En kısa zamanda ayağa kalmak gerekiyor. Asla pes etmeyeceğiz. Sağlıklı şekilde güzel sonuçları alacağız” dedi.

“Bu mağlubiyet kafaları kaldırmamız anlamında önemli ders oldu”

Seleznov’un olmayışı ile ilgili soruya Üzülmez, “Seleznov bizim için önemli. Üçüncü bölgede yapması gerekenleri daha önceki maçlarda bizi ileriye taşıdı. Bugün eksikliğini hissettik. Bazı oyuncularımızın öz eleştiri yapması lazım. Futbolda, her şey iyi iken her şey güzel. Kötü sonuç aldığınız zaman karakteriniz ortaya çıkması lazım. Bu mağlubiyet kafaları kaldırmamız anlamında önemli ders oldu. Hareketliliği çok iyi yapamadık. Serdar, Traore’ye iyi önlem alındı. Kubilay’ın rakibi daha çok baskı yapması gerekiyordu” diye cevapladı.