Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var, ekibiyle birlikte siyah kırmızılı kulübe geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Rakip oyuncuları hataya zorlayacak bir takım yaratmak istediklerini aktaran Var, “Eskişehirspor ailesinin içinde olduğumuz için mutluyuz. Şimdi taşın altına elimizi değil gövdemizi sokma zamanı. Niyetimiz hücuma yönelik bir takım oluşturmak. Bir şeylerin değiştiğini saha içerisinde görebiliyoruz. Sonuca yansıtacak bir ekip kurmak istiyoruz. Türkiye’de futbol hataya dayalı oynanıyor futbol böyle bir şey. Hatalardan iyi yararlanacak bir takım yaratmaya çalışıyoruz, rakiplerimizi hataya zorlayacak bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Futbol artık yaş olarak da uzadı. Futbolu artık sahadaki performans bıraktırıyor. Tepki vermeyi bilen dinamik bir kadromuz var. Arzumuz temennimiz başarı elde etmek. Bunun için çalışıyoruz, planlar yapıyoruz” diye konuştu.

“Futbol bilgisi anlamında çok gençler”

Takımın yaş olarak olgun ancak futbol bilgisi anlamında genç olduğunu ifade eden İlhan Var, “Biz akıllı mücadele edip kazanan bir ekip olmak istiyoruz. Bu bir oyun. Bu oyunu en iyi şekilde kurallarına uygun oynamamız lazım. Yaş olarak olgunlar ama bu konu da gençler. Futbol bilgisi anlamında çok gençler. Daha önceden böyle birikimleri olsa belki transfer olurlardı” dedi.

“Bu çocukları tekrar motive edelim”

Takımın uzun zamandır kazanamadığını hatırlatarak futbolculara destek olunması gerektiğini belirten Var, “19 maçtır yenemeyen bir takımımız var. Ben bu hafta birinci golü yedikten sonra futbolcularımın direncinin düştüğünü gördüm. Şimdi kendilerinin de gördüğü basit hataları yapmamak lazım. Bundan sonra bu şekilde sahaya çıkacağız. Gol yiyince sanki iş bitecek algısını şehirden de kaldırmamız lazım. Bu çocukları tekrar motive edelim. Maçlarımızın hepsini kazanabiliriz”