TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da son haftalarda eleştirilerin odağında yer alan Teknik Direktör İlhan Var, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Taraftarlardan gelen soruları da cevaplayan İlhan Var, takımının son durumunu da değerlendirdi.

"Geçen sene ile bu seneki takım arasında fark var"

"Bu takımın düşmesini istemiyoruz. O kadar büyük sıkıntılarla başbaşayız ki. Taraftarlarımız artık net galibiyet istiyor. Burası çok büyük bir camia ben taraftara hiç bir şey diyemem yüzde yüz haklılar. Maç kazanamadıktan sonra puanımız nasıl olacak? Takıma adapte olmak açısından sezon başı geçiremedik. Geçen seneki takım ile bu seneki takım arasında fark var. Bu sene 7 oyuncu lig başladıktan sonra geldi ve antrenmansızlardı. En büyük transfer eksikliği taraftar eksikliğidir.  Bunu samimiyetle söylüyorum. Rakiplerimiz 5 oyuncu değiştiriyor. Biz oyuncu soktuğumuz an takımın direnci düşüyor. Oyuna soktuğumuz arkadaş bazen çıkanı aratıyor. Çok geniş kapsamlı bir kadromuz yok."

"Eskişehirspor'un kurtuluşu için transfer tahtasının açılması şart"

Benim fikrim buranın kurtuluşuyla ilgili transferin açılması şart. Yönetime teşekkür etmemiz lazım. Kulübün yaşaması için kendi ceplerinden burayı yürütmeye çalışan namuslu bir yönetim var. Bu durum Eskişehirspor’a yakışmıyor birlik olunması lazım. Yere sağlam basmamız lazım. Kendi değerlerimizi üretip para kazanacak hale getirmemiz lazım. Altyapımızı harmanlamamız lazım. Şimdi biraz top oynuyorsun yurt dışından teklif geliyor. Bizim böyle oyuncular yetiştirmemiz lazım. Burası Eskişehirspor buraya gelmek için herkes yarışır. Geçmişe bir bakarsak 6-7 oyuncusunu milli takıma göndermiş bir Eskişehirspor var.

"Futbolculara haksızlık yapmamaya çalışıyoruz"

Hasan Ulaş Uygur iki kere ilk 11’de şans verdik ama mevkiinde oynayan oyuncuları geçmesi lazım. Mevkiindeki arkadaşları biraz daha üzerinde oynuyor. Biz kimsenin formasını elinden almıyoruz. Haksızlık yapmamaya çalışıyoruz. Tekrar şans geldiğinde o da alacaktır formasını. Onur Bayramoğlu tanıdığımız bir oyuncu. Özelliği gole yakın oynaması. Nereye koymak istersek orada oynuyor. Onur, takımın içindeki düzgün insanlardan birisi nerede eksik olsa onu joker gibi kullanıyoruz. Fedakârca elinden gelen her şeyi yapıyor.