Kaan Ay'ın açıklamasından satırbaşları:

Kongre kararımızı aldık ve toplandık. Gönül istiyor ki burada kongremiz gerçekleşsin. Çünkü ben Eskişehirspor’un sorunlarını bilyorum. Bir an önce kongrenin gerçekleşmesi lazım. Yani yönetimin oluşması gerekiyor. Ben çağrımı hep yeniledim, inşallah bugün toplanır. 

Ne oldu da bugünlere geldik, kongrede bunların hepsini anlatacağım. Çok ciddi bir çalışmam var, hepsini anlatacağım. Neler yaşandı dört ay zarfında. Biz bunu hak etmedik tabi. Biz buraya geldiğimizde herkes bu kulüp düştü diye bakıyordu. Ben bu kulübün başkanı oldum hiçbir zaman hayırlı olsun demediler. Herkes yandın Kaan dedi bana. Böyle bir ortamda başkan oldum ben. Şükürler olsun şehrimize taraftarımıza mahçup olmadık camiamıza. 

Osman bey başkan olursa destekleriniz sürecek mi?: Biz aile olarak her zaman Eskişehirspor’un yanındayız. Eskişehirspor kimi takdir görürse biz o kişinin yanında oluruz. Biz Eskişehirspor’un yanındayız. 

Kongre çağrısı yapanların burada olmadıklarını görüyoruz: Ben bu kulübe geldiğimde kulüp ne durumdaydı şimdi ne durumda. Ozamandan bu zamana neler yapıldı ortada. Her şeyi açık ve net bir biçimde yönettim dört ay boyunca. Bunun bedelini de çok ağır ödedim ama olsun önemli değil, önemli olan bayrağın yere düşmemesi. Çok arayan var aday olmam için. Ben şu anda düşünmüyorum.