Potanın Şimşekleri mücadeleye Billy Baron, Buğrahan Tuncer, Caner Erdeniz, Jeff Ayres ve Josh Duncan ilk 5’i ile başladı.

İLK PERİYODU 19-14 ÖNDE TAMAMLADIK: Hava topunda Karşıyaka faul yapınca Eskişehir Basket hücumunya top kenardan başladı. Duncan, Ayres’in pota altından sayıları ve Baron’un 3’lüğüyle temsilcimiz 7-0’lık seriyle başladı. Periyodun bitimine 5,34 dakika kala Potanın Şimşekleri 12-2 öndeydi. Temsilcimiz ilk periyodu 19-14 önde tamamladı.

İKİNCİ PERİYOD BEŞ SAYI FARKLA: Çekişmeli geçen maçında ikinci periyodunda Pınar Karşıyaka etkili olmaya çalıştı farkı bir ara 4’e kadar indirdi. Buğrahan Tuncer, Doğan Şenli ve Dorukhan Engindeniz’in etkili oyunuyla üstünlüğünü devam ettiren temsilcimizde son saniyede Berkay’ın basketi Siyah-Kırmızılıları soyunma odasına 40-35 önde gitti.

ÜÇLÜKLER FARKIN KAPANMASINI ÖNLEDİ: Mücadelenin ikinci yarısına Eskişehir Basket Duncan’ın sayısıyla başladı. Rakip Karşıyaka pota altından etkili olmaya çalışırken temsilcimiz Baron ve Duncan’ın 3 sayı atışlarıyla farkın kapanmasını önledi. Son 5 dakikada fark bir ara 7 sayıya kadar çıktı. Temsilcimiz son periyoda 57-50’lik üstünlükle girdi.

SON ÇEYREKTE İPLER KOPTU: Temsilcimiz son periyoda tutuk başladı. Siyah Kırmızılı ekip ilk 5 dakikada sadece 2 sayı üretebildi. Karşıyaka bitime 3 dakika 45 saniye kala 61-62’lik skorla ilk kez öne geçti. Eskişehir Basket Billy Baron’un üçlüğüyle tekrar durumu 66-64 yaptı. Maçın sonunda çok kötü bir oyun sergileyen temsilcimiz maçı 72-66 kaybetti.