Odunpazarı Belediyesi yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Ömer Türedi, TÜFAD Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl, TÜFAD Başkan Yardımcısı Hüdai Doğu, Büyükşehir Belediyesi Spor İşleri Daire Başkanı Neşet Arduç, Futbol İl Temsilcisi Ethem Üzer ile amatör spor kulüplerinin başkanları katıldı.

Odunpazarı’ndaki 32 kulübe 2500 TL nakit yardımının yapıldığı toplantıda konuşan Başkan Kazım Kurt, “Türkiye’nin pek çok sıkıntısı var bu sıkıntıları içinde sporun da sıkıntısız olması mümkün değil. Bu nedenler belediyeler amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni yardım yapar düsturundan hareketle, Odunpazarı Belediyesi olarak bu çalışmaları gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Nakdi yardım, Belediye Kanunun ilgili maddesinde belirlenen oran karşılığı yapılabiliyor. Ayni yardım konusunda da biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Birçoğunuzun ulaşım sorununu birçoğunuzun saha sorununu çözmeye gayret ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde spor tesisleri yapma konusunda ki mücadelemize devam edeceğiz. Geçen dönem Çankaya’da bir boş alanda spor tesisi yapmak için projemizi hazırladık fakat engellemeler yüzünden bunu gerçekleştiremedik. Bakanlık tahsisi yapmış olsaydı imar planında spor alanı görünen bu araziyi Eskişehir’e fayda sağlayacak hem salon hem de futbol sahası yapma yönünde bir projemiz vardı. Bu projenin iller bankasından kredisi de hazırdı, sadece Bakan’ın evet bu araziyi Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis ediyoruz demesine kalmıştı. Ancak yeni dönemde bu projemizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Başkan Kurt, Sultandere mahallesinde bulunan Odunpazarı Belediyesi Arşiv Binasının olduğu alanda bir spor salonu ve yüzme havuzu yapmayı planladıklarını ifade etti. Başkan Kurt ayrıca şunları söyledi, “5 ayrı mahallemizde halı saha yapma sözü veriyoruz. Bu mahalleler Gündoğdu, Emek, 71 Evler, Gültepe ve Orhangazi. Bu sahaların yerleri de tahsis edildi. Bu halı sahaları da spor kulüplerimizin emrine tahsis edeceğiz. Yaptığımız nakdi ve ayni yardımlara da umarım devam ederiz” diye konuştu.

Başkan Kurt sözlerinin sonunda şunları söyledi; “Spor politikaları ile bir düşüncem var. Spor İl Müdürlüklerinin belediyelere bağlanması gerekmektedir. Bu organizasyonları belediyeler ve sivil bir oluşum gerçekleştirirse spor adına daha büyük başarılar gelir, diye düşünüyorum. Bu konu ile ilgili bir yasa çalışmasının olduğunu da duyduk. Umuyoruz böyle bir yasa çıkar.”