Eskişehirspor Genel Sekreteri Hasan Tuç, Sağlık-Sen şubesini ziyaret ederek, Eskişehirspor için başlatılan 26’da 26 projesine destek istedi. Ziyarette konuşan Köksal, “Eskişehirspor ile gelişmeleri basın aracılığıyla izliyoruz. Bizler daha önce de gençliğimizde de Eskişehirspor’un bir taraftarı olarak her zaman yanında olduk. Bizimle görüşme destek talepleri oldu. Bizler daha önce de şahsi olarak çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için Eskişehirspor sevdasını aşılamak için her zaman destek olduk. Buradaki taraftar kitlesini bütün Türkiye biliyor. Bizler nasıl stadyuma gittiğimizde zevk alıyorsak çocuklarımızın da bu güzel ortamdan yararlanmasını istiyoruz. Kötü günler geçiriyor Eskişehirspor. Biz de bir STK olarak üzerimize düşen neyse yapmak istiyoruz. Burada gerek yaptığımız hediyelerde bile bir yere giderken Eskişehirspor forması götürüyoruz. Eskişehirspor’un bu kara günlerden kurtulup şaşalı, maçlarını izlerken zevk aldığı dönemdeki gibi güçlü bir şekilde taraftarımıza kavuşuruz umarım. Sağlık-Sen ailesi olarak takıma bu kara günlerde destek olmak için buradayız. Daha önce vermiş olduğumuz destekler için Memur-Sen İl Temsilcisi tarafından ne kadar da Ankara’ya şikayet edilsek de biz Eskişehirspor’u seviyoruz, formamızı da alıyoruz” dedi.

Şeffaflık çok önemliEskişehirspor Genel Sekreteri Hasan Tuç ise, “Eskişehirspor’umuz zor günler geçiriyor. Bu zor günlerde her zaman Sağlık-Sen, kulübün yanında olmuştur. Kulübüm ve Eskişehir halkı adına şükranlarımızı sunuyorum. Sayın Vali’mizin başkanlığında bu kampanya başlatıldı. Çok kısa zamanda da olumlu tepkiler aldık. Şeffaf bir proje. Şeffaflık çok önemli. Çünkü mevcut sıkıntılar, borçları kulüp iyi yönetilmediği için oluştu. Bunun sıkıntısı da bütün siyasiler yerel yönetimler ciddi bir kavga ile son günlerde yaşıyoruz. Eğer iyi yönetilmiş olsaydı sadece Eskişehirspor’da değil tüm futbolun genel sorunu bu. Yüksek paralarla transfer edilen topçular daha sonra hem büyük camialara hem de bizim gibi kendi büyük ama ekonomisi küçük camialarda ciddi sıkıntılar yaratıyor”

Borçlar ödenecek düzeyde değil: Tuç, kampanyanın ilgi gördüğünü ancak daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunun altını çizerek, “Kampanya başladığından beri STK ve kamu kuruluşları kampanyaya üzerine düşeni yaparak hemen kolları sıvadılar. Bayramdan sonra çok büyüyerek gidecek bu proje. Ama asıl gerek siyasiler gerekse yerel yönetimler, yerel yönetimlerde tabi alt belediyeler geçen dönemlerden katkıları var, ve sanayi ve ticaret odasından da ciddi bir özellikle şu dar boğazı geçmek için desteklerini bekliyoruz. Geçen hafta takımı çıkaramadık, bu haftada yine kulüp başkanımız Ankara’da. Nabi bey ve Mustafa Destici Beyin destekleri ile bu kaynağı yaratıp çok acil olan özellikle ayak direten futbolcuların borçları ödenirse Balıkesir maçına efsane bir kadro oluştu. Eleştiri geliyor, niye bu kadro oluştu da borçlar ödenmedi, borçlar ödenecek düzeyde değil. Elli dosya. Yaklaşık 150 Trilyon borçtan bahsediyoruz. Bu borçları ödeyecek kaynak ne yöneticilerde ne de başkan da var. Mevcut Adanademir’de olduğu gibi eski bir bakan bu kaynağı yaratarak hem borcu ödedi hem takımı kurdu şu anda hedefine doğru gidiyor. Karabük’de bu sorun açıldı. Hatay’da vardı bu sorun açıldı. Eskişehir’de de aşılmasını bekliyoruz. Süper lige çıkınca bu borçlar ödenir, bundan artık ders aldık. Pazar günü takımın sahaya çıkması önemli. Şehrimiz STK’ları bizle birlikte yürürlerse kamuoyu sinerjisi ile herkesin katkısıyla Türkiye’nin güzide kulübü çok önemli.