Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında konuşan CHP’li meclis üyesi Haydar Çelik, Eskişehirspor'un stadyumunun ismi ile ilgili bir öneride bulunarak, “Atatürk Stadı yıkıldı, yeni stadın ismi henüz konulmadı. Yeni stadyumun isminin Atatürk Stadı olarak konulması için Odunpazarı Meclisinde karar alınmasını öneriyorum” diye konuştu. 

"Eskişehirspor çıkmazda"

AK Parti'li Meclis Üyesi Murat Özcan ise, Çelik’in önerisine, "Millet Bahçesi yapıldı, tarihte olmayan bir yatırım yapıldı. Bütün Türkiye’de millet bahçeleri stadyum karşılığında belediyeler yaparken biz bunu hükümet olarak üstlendik ve Türk Dünyası Ajansına yaptırdık. Ali Haydar Bey'in Eskişehirspor’a katkılarını biliyoruz, teşekkür ediyoruz. Bugün Eskişehirspor’umuz ciddi anlamda çıkmaz içerisindedir. Bütün Türkiye’de stadyumlar isim hakkı üzerinden ciddi bir gelir elde etmektedir. Ali Haydar Bey'in teklifi Atatürk Stadyumu olarak kalmasıdır. Bizce de hiçbir sakıncası yoktur. Eğer bu kaynak Atatürk Stadyumu olarak kullanılacaksa benim de teklifim şudur; Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkanları bir araya gelirler, bununla ilgili Eskişehirspor’un kaynak sorununu çözerler, biz de burada el kaldırırız" cevabını verdi. 

"Başkan kimdir hiç bakmadık"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, Eskişehirspor’un durumu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Eskişehirspor Eskişehir’in ortak malıdır. Eskişehirspor’a Odunpazarı Belediyesi olarak biz her dönem sahip çıktık. Başkanı kim olursa olsun, bizim için fark etmedi. Her yönetime biz katkı sunmaya çalıştık. Elimizden gelen gücü ortaya koymaya gayret ettik. Ama Eskişehirspor yönetimi gırtlağına kadar siyasete bulaşmıştır. Eskişehirspor yönetimini Adalet ve Kalkınma Partisi oluşturmuştur. Bu yanlıştır. Eskişehirspor yenildiği zaman ben de üzülüyorum. Eskişehirspor yenildiği zaman MHP’li arkadaşımız da üzülüyor. Ama Eskişehirspor’u karar alma süreçlerinde Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımız politize etmemeli. Adalet ve Kalkınma Partili biri yönetimde olabilir hiç itirazım olmaz ama "O iş ayrıdır bu iş ayrıdır" diye bakmalı. Maalesef burada bir eksiklik var, sanıyorum yeni dönemlerde bu düzelir. Düzeldiği zaman Eskişehirspor daha rahat, insanlarla kucaklaşma imkanı bulur” diye konuştu.