Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Şehrimizin en önemli markası, şanlı tarihi, camiası, büyük ve örnek taraftarıyla Anadolu'nun yıldızı olmuş Eskişehirsporumuz yarın olağanüstü bir kongreye daha gidiyor. Öncelikle bu kongrenin camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bilinmelidir ki; Eskişehirspor'un yaşadığı en önemli sıkıntılar yanlış yönetim, aşırı borçlanma, birlik ve beraberliğimizin bozulması, kulübümüzü daha ileri taşıyacak olan enerjisinin, parasının doğru kullanılmamasıdır.

Bu kongre sürecinde Eskişehirspor Kulübü Başkanlığı için Sayın Osman Taş'ın ismi sıklıkla gündeme geldi ve gelmektedir. Açıklamaları, çalışmaları ile büyük bir heyecan ve gayret içinde olduğu görülmektedir.

Yine bir önceki kongrede başkan adayı olan, aday olduğu zaman ve sonrasında gösterdiği olgun, samimi tavır ve yaklaşımlarla büyük takdir gören Sayın Avukat Mustafa Topkaya'nın Sayın Osman Taş ile birlikte hareket etme kararı aldıklarına tanık olduk. Eskişehirspor kamuoyu tarafından heyecanla karşılanan bu birlikteliğin camiamıza faydalı olacağına ben ve arkadaşlarım da inanmaktayız.

Bu kapsamda eskiyle bağı olmayan, Eskişehirspor için yeni umutlara, projelere, yaklaşımlara sahip, birlikte hareket edecek ve şeffaf bir yönetim göstereceklerine inancım ile ben ve arkadaşlarım tarafından bu adaylık süreci desteklenmektedir.

Tüm camiamız da buna inanırsa her türlü zorluğun üstesinden geliriz"