TFF 1. Lig ekibi Eskişehirspor'dan Avusturya temsilcisi Lask Lınz'e transfer olan Metehan Altunbaş, TRT SPOR'da yayınlanan "Spor Stüdyosu" programında soruları yanıtladı.

Avusturya ekibi ile 3.5 yıllık sözleşme imzalayan 18 yaşındaki Metehan, ilk etapta LASK Linz'in proje takımı FC Juniors'ta forma giyeceğini kaydetti.

Metehan, "Transfer edilen genç oyuncular, adapte olmaları için ilk önce bu takımda antrenmana başlıyor. Ülkenin dilini öğreniyorlar. İlerleme kaydedince LASK Linz takımıyla birlikte antrenmanlara ve maçlara çıkılıyor. Diğer takımlar da bunu uyguluyor. Salzburg'da da buna benzer bir sistem var. Oyuncunun takıma daha hızlı adapte edilmesi sağlanıyor. Bana da bu şekilde bir teklif geldi. Bu takımda başlayacağım söylendi. Alıştıkça LASK'ta forma giyebileceğim söylendi. Gelmeden önce de araştırma yaptım. Buranın dili yapısı hakkında. Gerek özel derslerle gerek İngilizcemi geliştirmek istedim. Buraya daha hazır gelmek istediğim böyle yollara başvurdum" diye konuştu.  

Öncelikle ikinci takımında başarılı olup A takıma yükselmeyi istediğini kaydeden Metehan, "LASK Linz'te gösterdiğim performansla Avrupa'nın büyük kulüplerine transfer olmak istiyorum. Avusturya ligi, Almanya'nın ekolünü taşıyan bir lig. Oradaki sistemlere göre tempo ayarlanıyor. İlk hedefim buradan Almanya Bundesliga'ya gitmeyi hedefliyorum. Burada zaten antrenman temposu olsun, verilen ilgi değer işimi kolaylaştırıyor. Buradan da İngiltere Premier Lig'e gitmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor kariyerinde 15 maça çıkan Metehan  Altunbaş, 1 gol kaydetti.