ETB Lideri Murat Diri açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Değerli Eskişehirsporlu Gönüldaşlarımız;

Bilindiği üzere kongre sürecine yine girmiş bulunmaktayız. Çok zor günler geçiriyoruz. Bir yanda puan silmeler bir Yanda küme düşürülme riski bir yanda maddi olumsuzluklar ve bunlara bir de manevi olumsuzluklar ekleniyor. Vefasızlık içerisine bulunan bir çok arkadaşımız kardeşimiz abimiz görüyoruz. Onlarca sıkıntıya rağmen sahada mücadele eden bir oyuncu topluluğu var. 
Sezon başında tüm taraftarımıza verilen vaatlerin on katı oyuncu arkadaşlarımıza verildi. Hepsine büyük sözler verildi ve onlarda inandı. Kimisi kredi çekip araba aldı. Kimisi daha iyi bir eve taşındı. Kimisi maddi olarak farklı beklenti içine girdi. Tabi bunun tek suçlusu geçtiğimiz yönetim değil. Kaan Ay döneminden gelen futbolcu alacaklarını ödeyeceği sözünü veren Osman Taşın da bu süreçte en az suçludur. Osman Taş eğer geldiği zaman takıma para dağıtmasaydı zaten 31 Mayıs 2019 itibariyle takımın neredeyse tamamı serbest kalıyordu. Bu oyuncuların Osman Taş döneminden önce alacaklarının hiç ödenmemesi sebebiyle işler buraya kadar geldi. Ancak taraftarımız tek suçlu Osman taş bildi. Evet çok büyük suçlu ama en azından bu süreçte 3 milyona yakın para verdi. Kaan Ay dönemi de böyle bir para vermiş olsaydı bu oyuncuların alacakları da olmazdı. 31 Mart 2019 tarihinde gelen Pinto dosyasına da 20 bin Euro yatırsalardı bugün -6 puanımız da silinmezdi, şu an küme düşürülme yazısıyla da uğraşmazdık. 

Ancak olan oldu. Önümüzdeki bu süreci en olumlu şekilde atlatmamız gerekmektedir. Sosyal medyada yazılanlara çok dikkat edilmelidir. Bazı taraftarlarımızın şuursuzca oyuncu arkadaşlarımıza hakaret ettiğini ve haksız yere eleştirdiğini görmekteyiz. Değerli arkadaşlar; bu oyuncuların hepsi ŞAMPİYONLUK parolasıyla yola çıktı. Ancak bütün hayalleri alt üst oldu. Verilen sözlerin hiç biri tutulmadı ama onlarda çekip gitmedi. Üzerine -9 puanla lige başlamışsın, parasız pulsuz kamplara katılmışsın, ev sahibi her gün kapına dayanmış, tesisten çarşıya 2,75₺ dolmuş paran yok, Tesiste sıcak su yok, yemek çıkmıyor, doğalgaz ve elektirik kesik, otelde mahsur kalıyorsun, otobüse mazot alamıyor, uçağa binemiyorsun, Antrenman yaparken icra memurları gelip spor aletlerini kaldırıyor, kulüpte 3 ayda bir yönetim değişiyor, her gelen başka bir vaat veriyor, hatta sahaya çıkacak forman bile yok, bunca olumsuzluk içinde bunca sıkıntı içinde mücadele ederken üzerine bir de sosyal medyada iftiralar atıp hakaretler ediliyor. 

Arkadaşlar kendimize çekidüzen verelim. Bu oyuncuların hepsine ihtiyacımız var. Geçtiğimiz sene imkansızı başarıp Fuat Hocamızın önderliğinde ve onun sayesinde transfer tahtamızı açmıştık. Hiçbir oyuncu transfer etmedik. O zaman kaleci forvet orta saha defans her bölgeye takviye yapılsaydı şu an başka şeyler konuşuyor olurduk. Ancak şu an Devre arası transfer yapmamız mümkün değil. Bu devre arası en büyük transfer oyuncularımızı elimizde tutmak olacaktır. Bu bağlamda sosyal medyada oyuncularımızı kıyaslamak veya her şeyi eleştirmek ve haklı haksız sallamak yerine onları her zamankinden daha fazla destekleyelim. Onlara ihtiyacımız var. Eğer bazı insanlıktan nasibini almamış kişilerin bu tutumları devam ederse çoğu oyuncumuz devre arasında serbest kalmak için elinden geleni yapacaktır. Unutmayın; Hepsi sosyal medyayı takip ediyor ve olumsuz yazılarınız üzerine hepsiyle ayrı ayrı konuşup gönüllerini alıyoruz. Belki herkes değil ama bir kesim durmadan hakaret ediyor. Daha sonra bu adamlar devre arası bedava gidince de “vay ihanet etti” “yok haram olsun” diye bir dünya yazı yazılıyor. En basit örneği Semih’te yaşandı. Takım kaptanı tek kuruş almadan maçlara çıkıyordu. Devre arası başkan olan kişiden sadece 100 bin istedi. Ama verilmedi. Bunun üzerine taraftarın önüne atıldı ve Bir çok kişi hakaret etti. Yapmayın dedik. Çok pohpohluyoruz dendi. Ama sonuç ortada...şu an her oyuncumuza ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz durumun vehametini lütfen algılayalım artık. Geçen sene olduğu gibi hem tribünlerde hem sosyal medyada tek vücut olalım. 

Durumumuz çok kritik. Artık çok daha ciddi ve daha sıkı kenetlenerek hareket edelim. Erzurum maçına kadar lütfen herkes yazıp söyleyeceğine dikkat etsin. Kongre sürecindeyiz ve kırıcı değil, yapıcı olmakta fayda var. Herkes bir gaza geldi. Bu gazı iyi kullanıp camiaya faydalı bir hale getirmek bizlerin görevi. Bunu en iyi şekilde hep beraber yapalım. Ayrışmadan tekrar kenetlenerek. Bu arma hepimizin lütfen bu konuya dikkat edelim ve çevremizdeki herkesi uyaralım. Sosyal medyada gördüğümüz tüm olumsuz yazılara müdahale edelim. 

Son olarak; kongre sürecinde Eskişehirspor için reklam yapacak değil reklam toplayacak bu armayı yaşatmak için mücadele edecek bir ekip oluşması tek temennimizdir. şehrin idarecilerinin vekillerimizin ve taraftarın medet umduğu bu işe el atması gerekenlerin kör sağır dilsiz olduğu bir dönemde inadına daha da çok kenetleneceğiz..