Diri açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Hepimizin bildiği üzere Eskişehirspor’umuz 19 Mayıs 2016 tarihinde 2015-2016 sezonunun 34. haftası deplasmanda Gençlerbirliği ile oynadığı maçın ardından küme düşmüştü.

Aradan 3 yıl geçti. Ne mücadeleler verdik ne sıkıntılar yaşadık. 54 yıllık şan ve şeref dolu tarihin verdiği güçle bu 3 seneye sığdırdığımız onca mutluluk, onca hüsran iyisiyle kötüsüyle bizim olan sevinçler, hüzünler… 

Hangi durumda olursak olalım peşini bırakmadığımız o asil renkler, heyecandan uyuyamadığımız geceler, bitmek bilmeyen deplasman yolları, son dakika galibiyetleri ve mağlubiyetleri..

Kısacası bazen sevinç, bazen keder ki çoğunlukla keder.

Bizler o kederli günlerde bu armanın dimdik duruşuna vurulduk, İstanbul hegomanyasına başkaldırısına aşık olduk. Tertemiz sevdasıyla, karşılıksız cefasıyla gurur duyduk. Onbinlerce gittiğimiz deplasmanlarla böbürlendik. Fakat durum ne olursa olsun o formanın gittiği her yerde siyah kırmızı bayrağı dalgalandırdık.

Şimdi Umutlarımızı bittiği Gençlerbirliği ile yeniden karşı karşıyayız. Ve camia yeniden umutlandı. Bu Kara bahtımızı tersine döndürmek için çok anlamlı bir maç olacak. Bu maçta tribünleri doldurma zamanı. Eksiksiz, bahaneler arkasına saklanmadan. Yağmur, çamur, kar, kış, soğuk dinlemeden tribünlerdeki yerimizi alalım.

Bu mücadeleye destek olmak için tüm esnafımızı, iş adamlarını, siyasi partileri, odaları, sivil toplum kuruluşlarını kısacası kendini bu şehre ait hisseden herkesi ailesiyle beraber bayraklarıyla beraber şehirde bütünlük oluşturarak bu güden itibaren tribünlere bekliyoruz. 

Ayrıca artık yeni bir yönetim kurulu oluştu. Ve mucize olan bu transfer tahtası açıldı. Belki de bir daha 3-5 sene sonra anca açılır. Durum o kadar kötü. Şimdi tüm şehrimiz artık üzerine düşeni yapmalı. Giden oyuncularımızın çoğu geri geldi. Ve bu 2 gün içerisinde Yeni en az 6-7 oyuncu daha almalıyız. Bunun için maddi desteğe şehirde hatrı sayılır iş adamlarımızı da bu süreçte desteğine ihtiyacımız var. Her kurum, her büyük ölçekli fabrika iş adamı geri dönen ve yeni gelecek 1 futbolcunun masrafını üstlenmeli. Bu sayede kulüpte en az 2 sene oynayacak bir kadro oluştururuz. Aksi halde bu gelen oyuncular da maddi sıkıntılar sebebiyle sezon sonu takımdan ayrılır. Büyükşehir Belediyemiz tüm kulüp çalışanlarını kendi bünyesine alıp maaşlarını ödemeli ve tesis masraflarını üstlenerek Kulübü maddi olarak hafifletmeli. Hala bahaneler arkasına sığınarak bu sürece destek olmayanı da artık tarihte bu taraftar da affetmez. Şimdi değilse ne zaman? Tüm şehrimizi bu süreçte sorumluluk almaya davet ediyoruz. İmkansız denilen tahtayı mücadele ederek açtırdık. Şimdi sıra şehrimizde.

Haydi Eskişehir, sen ben yok, Eskişehirspor var...