Eskişehirspor'un taraftar gruplarından Nefer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Transfer ettiğimiz futbolcular hakkında edinilen bilgiler doğrultusunda dün yaptığımız açıklamayla alakalı Sayın Tanju Çolak bir açıklama yapmıştır. Yaşanılan olaylarla alakası ve haberinin olmadığını belirtmiştir. Sayın Çolak’ın haberinin olmadığı anlaşılmakla beraber Murat Akın ve bir menajer aracılığı ile yapıldığı anlaşılmıştır. Bizler Nefer Grubu olarak durduk yere böyle bir konuda açıklama yapmayız. Hele de Adana Demirspor adının geçtiği bir yerde dikkatli oluruz.

Ancak transfer dönemi boyunca yaşanılan olaylar da bunları desteklemektedir. Murat Akın isimli kişinin anlaştığımız futbolcuyu ayartma çabalarından haberimiz vardır. Bu tip işlere kalkışan kişilerin bunu kabul edip ‘evet yaptık’ demeleri zaten beklenemez. Dost Adana Demirspor camiası ile aramıza fitne sokulmasına izin verilmemesi ve kulübümüze zarar verilmemesi adına bu açıklamayı yaptık. Nefer Grubu olarak duruşumuz her zaman doğrudan yanadır. Bu konuda kendimizi ispat etmemize gerek yoktur. Eskişehirspor’un kapalı kapılar ardında etik olmayan yollarla haksızlığa uğramaması için gerekeni yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca transfer döneminin açılmasıyla beraber Anadolu kulüplerini sömürmek isteyen menajer çetelerinin de çeşitli ayak oyunlarıyla kulübümüzle ismi geçen futbolculara sürekli kapalı kapılar ardında baskı yapması ve kulübümüzü kötüleyerek ikna etme çabalarını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu simsarlardan Türk futbolu acilen temizlenmeli ve arma sevdalılarının hakkının gasp edilmesi önlenmelidir. Camialarımızı menajer kartellerinin tekeline bırakmayacağız.