Osman Taş, yarın gerçekleşecek kongre öncesi yaptığı açıklamada, “8 Mayıs bir kongre kararı aldık bunun üzerine de başkan olduğumu açıkladım eski yönetici ve yeni katılan arkadaşlarımla beraber aday olduğumuzu açıkladık. Camiamızın bulunduğu noktayı daha iyi yerlere getirmeye aday olduk. O nedenle bugün buradayız ve başkan adaylığımızı tekrar açıklıyoruz” dedi. 

"Maalesef olmaz dedik"

Dün geç saatlere kadar süren ve eski yöneticiler ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı toplantı ile ilgili konuşan Taş, “Biz bundan üç hafta öncede hem belediye hem büyüklerimizin yanına gidip yanımızda olabileceklerden rica ettik, Eskişehirspor’u daha iyi bir yerlere getirmek için. Üç hafta içinde bize bir şey gelmedi. Listemin hazır olduğunu söz verdiğimi insanlardan vazgeçmeyeceğimizi açıkladım dün orada. Karşımıza kim çıkarsa da yolu açık olsun. Rakip çıksın çok isterim eğlenceli olur. Hayırlısı olsun dedik kalktık yemekten. Ortak bir liste yapalım dediler evet ama çok geç kalındığını üç hafta beklediğimizi bundan sonra arkadaşlarıma yanlış yapamayacağımızı söyledim. Benim listem dün hazırdı zaten geç kalındığı için maalesef olmaz dedik. Ama destek varsa isteriz”

"Camia neyi hedefliyorsa hedefimiz o"

Eskişehirspor’un borç yükü ve acil çözülmesi gereken sorunlar ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Taş, “Transfer tahtası bizim ilk hedefimiz, elimizde olan futbolcuların aidat prim maaşlarını dağıtıp mevcut kadroyu elimizde tutmak. Kadromuz çok güzel eksiğimiz de var ama elimizdeki kadronun borçlarını ödemek ilk hedefimiz. Başkan olursak cumadan itibaren sözümüzü yerine getireceğiz. Puan silme cezaları bunların çalışmasını yapıyoruz. Biz buraya bilinçli geliyoruz. Zoru seven bir insanım. Kolay olsa bu işi herkes yapar. Yeni sezonda hedef camia neyi hedefliyorsa o olacak. Herkesin bir emeği var, herkesin paralarını alması önceliğimdir. Teknik Direktör konusunda ise Fuat Çapa ile görüştüm . Cuma günü tekrar oturup konuşacağız. Şu an yurt dışında zaten. Onun çok emeği var. Kazım Kurt da vardı toplantıda, Kazım başkanın endişeleri ile ilgili ise, evet kimse tanımıyor beni bu doğal bir şeydir. Kazım başkan bize destek olacağını kendisi ifade etti zaten. Biz defalarca konuştuk destek istedim kendisinden sağ olsun olumlu baktı. Dün ki olay için de kendisine çok teşekkür ediyorum bu görüşme için vesile oldu. Buradan teşekkür ediyorum”

"Bu armayı dilencilikten kurtaracağız"

Son olarak Taş, şu ifadelerde bulundu: “En önemlisi bu armayı Eskişehirspor’u dilencilik olayından çıkarmak istiyoruz. Bizde bir koltuk sevdası yok biz taraftar olarak geliyoruz buraya. Bizi en fazla kızdıran olay son dakikalarda bunların çıkması. Artık nefes alamayacak duruma kalıyor sona kalırsa tabi olmaz” 

"Eskişehirspor kimsenin malı değil"

Eskişehirspor Mali Asbaşkanı Mehmet Şimşek ise “Birinci hedefimiz geçmiş dönemden kalan futbolcuların maaş ödemeleri var. Kaan Ay döneminde bazı ödemeler oldu. Cuma günü bu yönetim seçilirse ilk iş futbolcuların ödemesi olacak. Çocuklar şimdi tatile çıktı ödeme yapmadan göndermek zorunda kaldık. Bayramdan önce herkes nasıl para istiyorsa bu çocuklarda istiyor. Bizde Cuma günü bizim gurubumuz seçilirse ödemeler yapılacak. Puan silme ile ilgili artık her şeyi biliyor, şehrin yüzde seksenin haberi var. Herkes bununla ilgili bir önlem almıştır. Kimi parayla kimi pazarlıkla çözülür. Bu kulüp tek sevda ise buraya kadar belli bir yol alındı. Yönetim kurulunda Osman beyin listesinde burada olmayan başka şehir ve ülkede olanlar da var. Oturulur konuşulur. Eskişehirspor kimsenin malı değil. Aday da çıkar. Liste çıkabilir bu şehir dörde beşe bölünüyor anlamına gelmez. Eskişehirspor’un başına bir şey gelse herkes üzülür. Bu süreç ayrışma kutuplaşma süreci değil. Bu kulübe kim hizmet etmişse bizden daha çok üzülürler. Biz yönetim olarak geleceğiz çalışacağız diyoruz. Bizden daha iyi yapacak olursa siz bizden daha iyisiniz diyeceğiz biz Eskişehirspor’u sahiplenmeye gelmiyoruz” dedi. 

"Eskişehirspor son dönemeçte"

Mustafa Topkaya ise şu değerlendirmelerde bulundu, “ 18 Ocak’da başkan adayıydım. Kulübe bir kaynak sağlayacaktık. Şimdi tabi 18 Ocak’taki kongreden sonra kaynak iade oldu. Bu süreçte reklam sponsorluk görüşmelerimiz oldu. Şunun farkındayız. Eskişehirspor o dönemde 18 ocaktan önce başkan adayı bulunamıyordu. Elimizde bir imkan vardı değerlendirelim dedik ama demokratik bir ortam aday çıkar kazanan yönetime gelir. Herkesin ortak paydası Eskişehirspor. O dönemdeki kaynak olmadığı için bu işin de şakası olmadığı içim Eskişehirspor için son dönemeç. Yumurta kapıya dayandı. Bu sorunları çözmek adına tek başımıza fayda sağlayamayacağımızı düşündük. Osman beyle projelerini görüştük ben projelerimi anlattım. Benimle ilgili söylenen her şeyi Eskişehirspor için sineye çektim. Osman beyle ilgili de her şey söylenebilir biz onu tanıyoruz,inanıyoruz, biliyoruz biz onu. Birlikte hareket etme kararı aldık. Yaşça da büyük kendisi başkanlık da ona yakışırdı. Bizim için önemi olan Eskişehirspor’un geleceği. Eskişehirspor’un iyiliği için bir şeyler konuşuluyor kimsenin koltuk sevdası yok tehlikeyi fark edelim. Eskişehirspor artık çok zor durumda olduğunu bilelim. Biz macera olsun diye gelmedik. Macera olsun diye yola çıkmadık. Birlik olunursa Eskişehirspor’un aşamayacağı sorun yok. Biz kimsenin dosyalarla ilgili kapımıza gelmesini beklemeden gereken görüşmeleri yapacağız. Biz tek tek temasa geçip neticelendireceğiz” dedi.