9 Mart Cuma günü saat 20:00’da Porsuk Spor Salonu’nda oynanacak önemli karşılaşma öncesi Mavi Beyazlı ekibin Sportif Direktörü Osman Özoğlu açıklamalarda bulundu.

TELAFİSİ OLMAYAN MAÇLAR: İlk olarak geçtiğimiz hafta alınan MYK Hentbol Sk ve Beykoz Belediyespor karşılaşmalarından alınan galibiyetlere değinen Özoğlu; iki müsabakanın da zorlu geçtiğini şu sözlerle dile getirdi; “MYK Hentbol evinde Göztepe gibi ligin çok güçlü ekiplerinden birini mağlup ederek moralli bir şekilde bizim maçımıza çıktı. Biz ise son dakikada Ankaraspor’a yenilmenin moral bozukluğunu yaşıyorduk. Mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Bu galibiyetle hem Avrupa hedefimizden kopmadık hem de takım olarak moral bulduk. 3 gün sonrasında ise Beykoz Belediyesi ile oynadık ki bir haftada 3 maça çıkmış olduk bu maç ile birlikte…  Beykoz Belediyesi de geçtiğimiz seneyi 2. Sırada bitiren ve Avrupa kupalarında oynayan bir takıma güçlü takviyeler yapmış bir takım. Bu maçta da son 3 dakikaya 28-25 önde girmenin avantajını yakaladık ve bu zorlu deplasmandan da galibiyet ile döndük. Bu saatten sonra her puan ve her gol çok önemli. Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Son 6 haftada 1 hafta boş geçecek. Zorlu deplasmanlar bizi bekliyor. Antalya ve Göztepe deplasmanlarına iyi şekilde hazırlanarak yolumuza devam edeceğiz.”

“ADIYAMAN MAÇINI KAZANARAK AVRUPA HEDEFİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”: Özoğlu; Cuma günü evinde Adıyaman Belediyesi Spor Kulübünü ağırlamaya hazırlanan ekipte son durum ile ilgili olarak da “Bu maçtaki avantajımız son aldığımız galibiyetler ile bu maça moralli olarak başlayacak olmamız ve Avrupa hedefimizi koruyor olmamızdır. Adıyaman’ı ilk yarıda da zorlu bir mücadelenin sonunda yenmiştik. Güçlü bir ekipler ve tecrübeli ve A Milli takımda da görev yapan bir antrenörleri var. Bizi gerçekten zorlu bir maç bekliyor. Adıyaman ne düşme potasında ne de Avrupa yolunda… Bu anlamda rahat bir ekip ve bu rahatlık her zaman avantaj sağlar. Bizim ise mutlak kazanmamız gerekiyor ve puan kayıplarına tahammülümüz yok. Bu maçı da kazanıp Avrupa yolundaki hedefimize devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

“TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”: Taraftar desteğine özellikle önem verdiklerinin altını çizen tecrübeli antrenör; “Eskişehirli spor severlerin Cuma günü saat 20:00’da salona gelerek bizi desteklemelerini bekliyoruz. Bu maçta onların desteklerine ihtiyacımız var” dedi.

Diğer yandan Türkiye Kupasında çeyrek final ilk maçına evinde Salı günü saat 19:00’da çıkacak olan ekipte Özoğlu rakipleri Antalyaspor’un hem ligde hem kupada Avrupa yolundaki en önemli rakipleri olduğunu hatırlattı. Özoğlu; 13 Mart Salı günü saat 19:00’da oynanacak bu önemli maçla ilgili olarak da; “Bu maçın ardından 25 Mart da ligde, 28 Mart da kupada deplasmanda yine Antalya ile artarda oynamış olacağız. Avrupa rotamızın da belirleyicisi yine bu 3 maç olacak. Burada alacağımız galibiyetler bizi bir adım öne geçirecek. Bunun bilincinde bir ekip olarak bu güçlü ekip karşısında ligde ve kupada alacağımız puan ve puanlarla şuanda ki avantajımızı korumaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Özoğlu son olarak oynayacakları maçlara taraftarı “Avrupa Selkaspor’a ve Eskişehir’e  bu kadar yakınken bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Onların desteği bizi motive ederken, rakiplerimiz üzerinde de baskı kuruyor. Biz taraftarımızla daha güçlüyüz, onlarla birlikte Avrupa’yı buraya getireceğiz” sözleriyle davet etti.

9 Mart Cuma saat 20:00’da Adıyaman Belediyesi Spor Kulübü ve 13 Mart Salı saat 19:00’da Antalyaspor ile Porsuk Spor Salonunda oynanacak iki mücadele sonunda da Selkaspor taraftarına çekiliş sonucu dil kursu hediyelerini sürdürecek. Ücretsiz olarak temin edebilecek olan çekiliş biletleri maç başlamadan Salon girişinde kurulan stantlardan alınabilecek.