Zorlu Samsunspor virajını kayıpsız atlatan Eskişehirspor'da Başkan Halil Ünal önemli açıklamalar yaptı. ES TV'den Aytaç Ersoy'a konuşan Ünal, ligde kalınması durumunda gelecek sezon planlarına ve transfer yasağına değindi. Ünal, tüm camiaya birlik ve beraberlik çağrısında da bulundu. 

KADRO OLARAK BİR ÇOK TAKIMIN ÖNÜNDEYİZ: Aslında bizim takımımızın kadromuzun yeri burası değil. Ama malum içinde boğuştuğumuz, savaştığımız, mücadele ettiğimiz dosyalar var. Çok ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla bir şanssızlık da vardı üzerimizde. Bugünkü maç 3 puan 6 puanın ötesinde bir maçtı. Bu maçı da kazanacağımızı biliyorduk doğrusu. Çünkü biz kadro olarak bu ligde bir çok takımın önünde bir ekibiz.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE EFSANE TARAFTARA...: Oyuncuları tebrik ediyorum, iyi oynadılar. Teknik ekibi de kutluyorum. Bir haftadır çok iyi hazırlandık bu maça. Efsane büyük taraftarı da tebrik ediyorum. Bu üç puanı emniyet müdürümüze ve efsane taraftarımıza hediye ediyorum. O da kaç gündür bunun derdinde, ‘başkanım kazansak’ diye. Kazandık şükürler olsun. Tabi daha her şey bitmiş değil. Daha puan puanayız herkesle. Önümüzde üç maç daha var.

BİZ BU KÜMEDE KALACAĞIZ: Her ne kadar fikstür avantajı yüzde yüz lehimize gibi görünse de oynanmadan kazanılan maç yok. Dolayısıyla Antep maçına da çok önem vereceğiz. Kalan üç maçtan dokuz puanın Eskişehir takımının hedefi olması lazım. Bunu başarabilecek güçteyiz. Destek çok zayıf. Geliri olmayan bir kulüp yönetiyoruz. Bir de çok ciddi borçlarla mücadele eden bir kulübün içerisindeyiz. Gelecek senenin kadrosunu yapmak adına altyapıdan gelen genç oyuncular gördüğünüz gibi herkes üstüne düşeni yapıyor. Bir çekirdek kadro da belirlemek lazım. İnşallah Antep’ten sonra rahatlarız diye düşünüyorum. Çünkü rakiplerin çok daha zor fikstürleri var. Biz bu kümede kalacağız. İnşallah her şey iyi olur. 

ŞAMPİYONLUĞA KADRO KURULACAK: Parayı bulabilirsek yasak kalkacak. Şampiyonluğa kadro kurulacak. Bu şehrin birlikteliğe ihtiyacı var. Herkes benim geçen sene bıraktığım gibi bir tarafa çekerse o vakit bu takımdan bir şey olmaz. Kendi kişisel şahsi çevremizden işte var mıyız yok muyuzu oynarsın. Gerçekten bir birliktelik olursa hakikaten bir Eskişehirspor sevdası hakikaten bu şehire böyle bir takım lazımsa bu takımın tarihine herkesin bir saygısı varsa gelecekte de bir başarı bekleniyorsa fitnelik fesatlık sen ben o şu bu yok, geçmiş yok. Geleceğimizi planlayacağız.

BİRLİKTELİK SERGİLENECEKSE...: Geçmişe sallayarak kulüp yönetilmez. Kulübü şampiyon yapacaksan, sorunları problemleri çözeceksen burada olacaksın. İşte Samsun, takımın hali ortada. Vali kayyum atandı, spor il müdürü kayyum atandı. Bugün Eskişehir, Samsun… Bunlar lige lazım takımlar. Yarın bizim olacağımız da aynı. Ama bir birliktelik sergilenecekse herkes tek çatı altında toplanacaksa herkes için ortak sevda aşk Eskişehirspor ise bu takımı seneye şampiyon yaparız. Çok yaptık yine yaparız. Kimse merak etmesin. Ama hep berabersek bu maçtaki gibi. Değilsek, kopukluk varsa o zaman bizim de durmamıza bir gerek yok. Gelsin kayyum kim istiyorsa.