Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) cezaları şu şekilde:

"Eskişehirspor Kulübünün, 02.07.2020 tarihinde oynanan Cesar Grup Ümraniyespor-Eskişehirspor, TFF 1. Lig müsabakasında, futbolcularının ve yedek kulübesi ile yedek kulübesi arkasındaki tribünde yer alan mensuplarının, sosyal mesafe kuralına uymamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 18.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Eskişehirspor Kulübünün, mensuplarının maske takma zorunluluğuna uymamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 12.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Ümraniyespor'a da ceza

"Cesar Grup Ümraniyespor Kulübünün, 02.07.2020 tarihinde oynanan Cesar Grup Ümraniyespor-Eskişehirspor TFF 1. Lig müsabakasında, futbolcularının ve yedek kulübesi ile yedek kulübesi arkasındaki tribünde yer alan mensuplarının, sosyal mesafe kuralına uymamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 18.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Cesar Grup Ümraniyespor Kulübünün, mensuplarının maske takma zorunluluğuna uymamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 12.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" 

Eskişehirspor'a İstanbulspor maçından PFDK'ya sevk

"Eskişehirspor Kulübü'nün 06.07.2020 tarihinde oynanan Eskişehirspor-İstanbulspor A.Ş. TFF 1. Lig müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile COVİD-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimat'ın 5/9 ve 6/12 maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir"

İstanbulspor da PFDK'ya sevk edildi

"İstanbulspor A.Ş. Kulübü'nün 06.07.2020 tarihinde oynanan Eskişehirspor-İstanbulspor A.Ş. TFF 1. Lig müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile COVİD-19 Salgını Nedeniyle Ara Verilen Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası Müsabakalarına İlişkin Talimat'ın 5/9 ve 6/12 maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."