Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, EASKF ve TÜFAD tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen mini minikler futsal şöleni sona erdi. Bu yıl Eskişehir’in duayen gazetecisi İsmail Alkılıçgil adının verildiği etkinlik Mehmet Terzi Spor salonunda gerçekleşti.  13 kulübün katıldığı 25 takımdan 400 sporcunun mücadele ettiği şenlikte 2008, 2009, 2010 ve 2011 doğumlu minikler mücadele etti.

Çocukların yarıyıl tatillerini spor yaparak en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen futsal şenliğinin sonunda ise turnuvaya katılan tüm takımlar şampiyon ilan edildi.  Şenliğe katılan çocuklara düzenlenen tören ile kupa ve madalyaları verildi. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirspor Kulüp Başkanı Kaan Ay, Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, EASKF Başkanı Sadri Atam, TÜFAD Başkanı Ahmet Bingöl ve çok sayıda sporsever ile minik sporcuların aileleri katıldı.

Mini minikler futsal şöleni kapanış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce “ Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spor ve sporcuları desteklemeye devam ediyoruz. Çocuklarımızın yarıyıl tatillerini spor yaparak geçirmelerini hedeflediğimiz bu etkinlikte minik sporcular başarı ile mücadele etti. Bu şölene katılan tüm öğrencilerimizi ve onlara destek veren ailelerini tebrik ediyorum” dedi. 

Turnuva boyunca minikleri yalnız bırakmayan veliler ise Büyükşehir Belediyesi’ne spora ve sporculara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Tören sonunda Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi Ritim Grubu sergiledikleri performansları ile büyük alkış aldı.