Eskişehir Rugby ile Aqua Rugby takımları karşı karşıya geldi. Maç sonu ise ilginç görüntüler ortaya çıktı. Karşılaşmanın sonunda ise formasının tamamen yırtıldığını gören bir sporcunun antrenörüne, "Bir daha ki maça nasıl çıkacağız hocam?" sorusu akıllarda kaldı.

YEDEKLERE VERİLECEK FORMALARI BİLE YOK: Konu ile ilgili takım antrenörlerinden Tuğba Erden, "Sporcularımızın giymiş oldukları formalar neredeyse 15 yıl önce üretilmiş. Her maçımızın ardından formalarımız yırtılır. Maç sonunda formlarımız veliler tarafından dikilir bir daha ki maça tekrar çıkarız. Bu maç görüldüğü gibi sporcumuzun üstünde dikilecek bir forma kalmadı. Yedek oyuncularımız maça girerken bile asıl oyuncu ile forma değiştirerek oyuna giriyordu. Yedek oyuncularımıza verecek formamız bile yok.

'HEP GEÇİŞTİRİLİYORUZ': Bir daha ki maça kadar ne yaparız bilemiyoruz. Biz yıllardır kendi emeklerimiz ile bu takımı bir yerlere getirdik. Daha bir ay önce gençlerde Türkiye Şampiyonu olduk. Ancak Eskişehirli iş adamlarından, Eskişehir’in bazı resmi kurumlarından ve bazı belediyelerden destek göremiyoruz. Daha önce belediyelerimiz ve bazı iş adamlarımızdan yardım istedik. Ancak hep geçiştirildik. Bizim aslında istediğimiz çok fazla bir şey yok. Forma ve deplasman desteğinin dışında masrafımız olmuyor ama bu bile çok görünüyor" dedi. 

'BOŞ BOŞ GEZMELERİNDEN KURTARDIK': Takım yöneticilerinden Yasin Çavdar ise, "Son 5 yılda kaç tane genci sokaklarda boş boş gezmekten kurtardık. Türkiye’de en fazla lisanslı sporcusu olan ragbi kulüplerinden birisiyiz. Federasyonun açmış olduğu her kategoride sporcu grubumuz var. Eskişehirimize sırf bu şekilde bile hizmet ediyoruz. Ancak bizim de gücümüz bir yere kadar, bu gönüllü insanlara destek verecek babayiğit adamlar arıyoruz" diye konuştu. 

En son U18'lerde Türkiye Şampiyonu oldular

27 Şubat 2018'de dokuz takımın katıldığı Eski Atatürk Stadyumu’ndaki U18 Türkiye Şampiyonası'nda, Aqua Rugby Warriors şampiyon olmuştu. Son maç olan Aqua Rugby Warriors-Konya Hisar GSK maçında, Eskişehir ekibi rakibini 62-0 ile geçerek zaferini ilan etmişti.