Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Benim için Dünya Kupası önemli. Tekrar Dünya Kupası'nda olmak, orada ülkemizi temsil ederek uluslararası alanda ses getirmek istiyoruz. İnşallah gruptan çıkıp, ondan sonra da Dünya Kupası finallerine katılıp, güzel bir sonuç yapmak istiyoruz. Oldukça fazla maçımız var. 3 kategoride yarışmamız var. Bunların içinde 1 numaraya Dünya Kupası'nı koyuyorum" dedi.

Türkiye ligleri ile ilgili de konuşan Güneş, Eskişehirspor, Kocaelispor, Adana Demirspor ve Sakaryaspor'un Süper Lig'de olması gerektiğini ifade etti. 

Büyük takımların isimlerinin her zaman şampiyonluğa oynayacağını söyleyen Güneş, "Ligle ilgili benim bir şey söylemem doğru olmaz. Pandeminin gölgesinde, ekonomik krizlerle beraber gidiyoruz. Ekonomik krizler, lig içinde bir kulübü etkiliyorsa o yarışta geri kalıyor. Birinci madde ekonomik. Bakıyorsunuz kulüp iyi gidiyor. Ödemeleri iyi yapıyor. Ödemeler sorun değilken, oyuncunun aklına gelmezken iyi gidiyor. Birden bire bakıyorsunuz ödeme beklentisi varsa takım darmadağın oluyor. Takım için dengelerde sıkıntı var. Onun için ekonomi birinci madde. Pandemi zaten etkiledi. Yarış durdu sonra tekrar devam etti. Takımları ve oyuncuları etkiledi. Büyük takımların hepsinin adları şampiyonluğa oynar. Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş 'ikincilik için oynuyorum' diyemez zaten. O isimler şampiyonluk yarışında olur. Başakşehir zaten şampiyon olduğu için bu sene o da bu yarışın içinde olacak. Burayı zorlayacak takımlara bakmamız lazım. Geçen sene çıkış yapan Alanya vardı, Sivasspor vardı. Ben Sivasspor'u çok başarılı buldum. Olağanüstü bir çıkıştı o da pandemi sonrası transfer sebebiyle bazı oyuncuların gitme durumuyla bir düşüş oldu. Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi kesinken şimdi Avrupa Ligi'ne gitme durumunda kaldı. Akılcı bir politika yapıyor. En iyi yönetilen kulüplerden bir tanesi görüntüsü var. Ne yapacağıyla ilgili planını iyi biliyor. Antalyaspor yeni bir yapılanma içinde. Borç yapmadan, kulübün ekonomisini düşünerek hem de altyapıyı planlayarak gittiğini görüyorum. Biraz zamana ihtiyacı var. 3, 5 sene sonra belki çok daha fazla ses getirecek bir Antalyaspor olacak. Hem üretecek hem de ürettiğini kullanacak. Şimdi mevcut durumu düzeltmeye çalışıyor. Onu da iyi yapıyor. Ben Bursaspor, Adana Demirspor'un da ligde olmasını isterdim. Onlar da potansiyeli olan, taraftarı olan hem de geçmişi olan takımlar. İzmir'de Göztepe var ve bir takım daha olabilir. Samsunspor geliyor. Geleceğini düşünüyorum. Kocaeli, Sakarya, Eskişehir buralar futbol bölgesi. Bunlar Süper Lig'de olmasalar bile futbola büyük renk katarlar. Ama aynı kulüpler hata yapmasalar buralara düşmezlerdi. Onun için sadece yönetimlere bırakılacak durumlar değil bunlar. Camia sahip çıkmalı" dedi.