Siyah Kırmızılı ekipte Koç Josep Maria Berrolca, yardımcı antrenörler Erdem Bilmen Mıguel Angel Hoyo Ramos, İdari Menajer Özgün Önver, Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin organize ettiği panele katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Eskişehir Basket’in teknik ekibi basketbolun hem zorlu hem de keyifli bir dal olduğunu anlattı. Öğrenciler teknik ekibin anlattıklarını pür dikkat dinledi.

Zorluklardan bahsettiKoç Berrocal antrenörlük hakkında öğrencilere bilinmeyen yönleri anlattı. Bu mesleğin sevilmeden asla yapılmayacağını söyleyen İspanyol koç, “Gecenizi gündüzüne katıp çalışmanız gerekiyor. Sürekli düşünerek hayatınızı devam ettiriyorsunuz. Çok çalışmadan başarıyı sağlayamazsınız. Aslında bu mesleği sevmeden yapamazsınız. Bende çok sevdiğim için tüm zorlukları göğüslüyorum” dedi. 

Analizler yapıyoruzYardımcı antrenör Erdem Bilmen ise “Ben sürekli maçlar izliyorum. Oynadığımız maçın ardından tüm maçı dakikası dakikasına kadar izliyorum. Bu maçlardaki analizlerimizi bir sonraki maça yansıtıyoruz. Her maç sonrası eksiklerimizi belirliyoruz bunları kapatmak için uğraş veriyoruz. Oldukça stresli bir iş yapıyoruz. Ama koçun dediği gibi sevmeden bu işi yapamazsınız. Bizde bu mesleğe aşığız” dedi. 

“Eskişehir’i beğendim”: Takımın yardımcı antrenörlerinden Mıguel Angel Hoyo Ramos ise Eskişehir’i çok beğendiğini söyledi. İspanyol antrenör, “Eskişehir çok modern bir şehir. İnsanları da çok modern ve sıcak kanlı. Burada çalışmaktan oldukça mutluyum. Buranın ateşli ve tutkulu bir taraftarı var. bazı maçlarımızda taraftarın inanılmaz desteğiyle zafere ulaşabiliyoruz. Takım olarak şehirle kenetlenip başarıya ulaşacağız” dedi.