Meclis Bünyesindeki spor komisyonundan oluşan bir heyetin Eskişehir’e giderek, kulübün sıkıntılarının yerinde tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Tanal, “Eskişehirspor Kulübü Yöneticileri ile birebir görüşme yapılmalı. Eskişehirspor Kulübü taraftar dernekleri ve temsilcileri ile istişare edilmeli. Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan oluşan bir heyetin Eskişehir’e görevlendirilmeli. Sorun yerinde tespit edilmeli ve Komisyonca hazırlanan rapor, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na iletilmelidir” dedi.

Türkiye'nin köklü kulüplerinden Eskişehirspor transfer ettiği futbolculara lisans çıkarmak için 59 futbolcu, menajer ve kulüplerden imza alması gerekiyor. Eskişehirspor transfer sorununu 31 Ağustos'a kadar çözemezse geriye kalan maçlarını genç oyuncularıyla oynamak zorunda kalacak. Eskişehirspor’un transfer yasağının kaldırılması takım için hayati önem taşırken CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Eskişehirspor için harekete geçti. Konu Meclis’e taşıyan Tanal, TBMM bünyesindeki Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun görevlendirdiği heyetin Eskişehir’e gitmesi ve sorunun yerinde tespiti için dilekçe verdi. Tanal’ın spor komisyonuna verdiği dilekçe ise şöyle;

“Eskişehirspor sadece bir Anadolu takımı değil, Eskişehir’in karakteridir. Eskişehirli gençlerin uğraşıdır, hayatının birer parçasıdır. Genci, yaşlısı, kadını, erkeği herkesin hayatında önemli bir yere sahiptir. Deplasmanda dahi olsa boş kalmayan, çoğu teknik direktörün ve oyuncunun hayali olan tribün coşkusu, başarı dolu tarihi ile Eskişehirspor yalnız bırakılmamalıdır. Büyük zorluklarla ayakta kalmaya çalışan Anadolu takımları Gençlik ve Spor Bakanlığınca geniş destek programları ile beslenmelidir. Anadolu’da gençlerimizi bir yandan da sosyal hayatlarında kötü alışkanlıklarından uzaklaştıran, gençlere uğraş olan futbol tutkusu ruhunu Anadolu kulüpleri ayakta tutmaktadır. Öte yandan Anadolu kulüplerinin belki yönetim hatasından kaynaklanan maddi olanaksızlıklar taraftara, futbolseverlere fatura edilmemelidir. Eskişehirspor’un yaşadığı sıkıntının temelinden çözülmesinin tek yolu, yerinde tespitidir Eskişehirspor Kulübü Yöneticileri ile birebir görüşme yapılmalı. Eskişehirspor Kulübü taraftar dernekleri ve temsilcileri ile istişare edilmeli. Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan oluşan bir heyetin Eskişehir’e görevlendirilmeli. Sorun yerinde tespit edilmeli ve Komisyonca hazırlanan rapor, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na iletilmelidir.”