A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo Olimpiyatları'ndaki ilk maçında son şampiyon Çin'i 3-0 mağlup etti. Maçın ardından Eskişehir'in siyasileri filenin sultanlarını tebrik etti. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen "Ülke sporunda her daim gururumuz olan Filenin Sultanları, Olimpiyat oyunlarına muhteşem bir başlangıç yaparak son şampiyon Çin’i 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Sizler Türk kadınının neler yapabileceğinin en güzel örneğisiniz çocuklar! Sizlerle gurur duyuyoruz" derken, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise "Tebrikler Filenin Sultanları... Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Bu güzel başlangıcın sonu altın madalya olsun" sözleriyle kadın voleybolcuları tebrik etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü "Tokyo 2020 olimpiyatlarının ilk maçında son şampiyon Çin karşısında zafer elde eden Kadın Milli Voleybol Takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diyerek filenin sultanlarını tebrik eden isimler arasında yer aldı. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da "2020 Tokyo Olimpiyatları ilk maçında, son şampiyon Çin'i başarılı bir çabayla mağlup eden Filenin Sultanları'nı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi. 

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da filenin sultanlarını tebrik eden isimler arasında yer aldı. Çalışkan "Tokyo2020‘ye mükemmel bir başlangıç yapan Filenin Sultanları'nı tebrik ediyorum" dedi.

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da "2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek bütün milli sporculara gönülden başarılar diler, şanlı bayrağımızın dalgalandırılmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Recep Taşel de kadın voleybolcuları tebrik eden isimlerdendi.

İkinci maç salı günü

Ay-yıldızlı ekip, olimpiyat oyunlarındaki ikinci maçında 27 Temmuz Salı günü İtalya ile yapacak.