Eskişehirspor Başkanı Vekili Mustafa Topkaya ise Fuat Çapa konusunda açıklamalarda bulundu. Topkaya, yönetimde çoğunluk olarak Fuat Hoca ile çalışmak istediklerini ancak kendisinin görevi bırakmak istediği ifade ederek "Fuat Çaoa konusunda yönetim kurulumuz yönetimi kurulumuz çoğunluk olarak kendisi ile çalışmanın doğru olacağını düşündü. Bunun üzerine kendisi ile yaptığımız görüşmede durumu ilettik. Ama hocamız çalışmak istemediğini belirtti" dedi. Bunun üzerine sözleşmeyi nasıl sonlandırabileceklerini konuştuklarını kaydeden Topkaya "Kendisi daha önceden Kaan Başkan döneminde 60 bin Euro verdiğini söylemişti transfer yasağı için. Jesse'yi transfer etmek için verdiği bir 60 bin Euro, toplam 63 bin Euro ve iki yardımcı hocanın 100 bin TL'sini de olmak üzere toplam 500 bin lira para istedi. Bununla beraber sözleşmeleri fesih edebileceğini bildirdi. Şimdi bu ödemeyi 1 Kasım'da yapacağımızı kendisine belirttik. Bunun üzerine sözleşmeyi biz fesih ettik. Eğer o gün ödeme yapılırsa kendisine başlatırsa yasal işlem, başlattığı yasal işlemleri de sonlandıracağı sözünü kendisi verdi. Böylelikle sözleşmesini fesih etmiş olduk. Bugüne kadar kendisi kulüp için özellikle geçtiğimiz sene büyük emek harcadı. Bu sene de kendisi ile özellikle çalışmak istedik ama gelinen noktada durumlar belli, sorunlar belli, çalışmanın doğru olmayacağını söyledi" dedi. 

Kulüp lisansı ile ilgili de konuşan Topkaya, "Mali ve hukuki raporları hazırladık. İmza aşamaları devam ediyor. Göreve geldiğimizden bugüne futbol ailesi olarak nitelendirdiğimiz alacaklı olan arkadaşlar, avukatları ve ayrıca menajerleriyle yapılan görüşmelerin çok da olumlu geçtiği söylenemez. Fakat buna rağmen büyük bir özveri ile dosyalar üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Alacaklılardan imza toplamak üzere sürekli görüşmeler yapıyoruz. Ulaşmadığımız görüşmediğimiz hiç bir alacaklı kalmadı. Bazılarından olumlu sonuç aldık bazılarından olumsuz sonuç aldık. Ama mali ve hukuki raporları hazırladık. Raporları hazırlamamanın da ekstra bir para cezası var. Bu para cezasının külfetine katlanmamak adına da yoğun bir çalışma sarf ederek bu raporları da bitirdik" dedi.

Alacaklı olan isimlere de seslenen Topkaya "Alacaklı olan futbol aile bireylerine şunu söylemek istiyorum. Zaten bir eksi ile başladık. Burdan yiyeceğimiz eksi 3 size alacağınız anlamında bir şey kazandırmaz. Kulübün durumu da ortada. Göreve geldiğimizden bugüne sadece kendi imkanlarımızla kulübü çevirmeye çalışıyoruz' dedik. 20 Eylül kulüp lisansı için son gün. Raporları hazırlamamıza rağmen imzaları tam anlamıyla alabilmiş değiliz" dedi.