Eskişehirspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Basın Sözcüsü Köksal, taraftarın en çok merak ettiği konulara değindi. Eskişehirspor'un son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Köksal "Yanlış karalar yanlış yönetimler ve sizlerinde malumunuz hatalı uygulamalarla sevdamız bugün olması gerektiği yerde değil. Bizlerde zorlu bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde yeni yönetim olarak ateşten gömlek giydiğimizin farkındayız. Aldığımız bu kutsal görevin nedenli büyük olduğunun farkındayız. Bir şehrin umutlarının, öğrenci kardeşlerimizin cebinde ki simit parasını kulübümüze destek için verdiğinin farkındayız, 7’den 70’e bir şehrin nasıl kenetlendiğini ve bizlerden gelecek haberler ne denli mutlu olacaklarının farkındayız" dedi. 

Yönetim olarak sorumluluklarının ve üzerlerinde olan mesuliyetin farkında olduklarını ifade eden Köksal "Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir ve birlikte çalışmak başarıdır. Bizler başlangıcı yaptık. Son maçtaki birlik beraberliği, seçimlerdeki olumlu ve senelerce beklenen özlenen tabloyu yakaladık. Şimdi bir arada ve safları sıklaştırarak ilerleme zamanıdır. Öncelikli hedefimiz ilk işimiz en kısa sürede transfer tahtasını açmak olacaktır. Bunun için gece gündüz demeden var gücümüz ile çalıştığımızı bildirmek isteriz.  Elbet bugünleri de atlatacağız, fakat bugünlerde sessiz kalmak tüm camiaya ihanet olur. Şehir bu sinerjiyi yakalamışken, lütfen kimsenin bu havayı bozmasına izin vermeyelim" diye konuştu. 

Köksal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Valisi, belediye başkanı, Milletvekili  ve adayları... Sanayicisi, esnafı  ve cefakar taraftarı... Şuan ki ilerleme safhası transfer tahtasının açılmasıyla yerini çok çalışmaya bırakacaktır. Bunun içinde projelerimiz hazır her şeyi zamanla açıklayacağız.

Kimi sosyal medya ve kimi basın mecralarında yeni yönetimimiz için bazı söylemler görmekteyiz. Sosyal medyayı Eskişehirsporumuzun geçtiği her mecrayı bizlerde efsane taraftarımız gibi çok iyi takip ediyoruz. Çünkü bizlerde o taraftarın içinden çıkmış bir yönetim kuruluyuz. O kapanmayan açığın üstünde yağan yağmurlar altında bizlerde “Sinan’a Ediz’lere Şampiyonluk” hediye ettik ve sözümüzdür o şampiyonluğu bu yönetimle bu büyük taraftara hediye edeceğiz.

Şu konuyu üstüne basa basa söylemek isteriz ki bu yönetim bizler sizin aranızdan çıkmış kişiler olarak kimsenin devamı değiliz, kimsenin destekçisi değiliz. Biz hepimiz sadece ve sadece Eskişehirspor’uz, biriz, beraberiz.

Seçimlerimizde 3000’e yakın delegasyondan oy kullanabilen 800’e yakın arkadaşımızdan 400’e yakın oy kullanımı olmuştur. Kültürümüz ve temsil noktasında öncelikli hedeflerimiz arasında kulüp üyeliği sayımızı arttırmak. Şu anda kulübe üyeliklerimiz açık. Tüm renktaşlarımızı kulübe üye olmaya davet ediyoruz.