Siyah Kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Kulübümüzün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeniyle yaklaşık 2.5 yıldır devam eden transfer yasağı, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün futbolcumuz Cemali Sertel’e ödediği bonservis bedelinin ardından kaldırılmıştır.

Cemali Sertel transferini planladıkları zamandan daha önce yaparak transfer yasağının kaldırılmasında kısmi de olsa destek oldukları için İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ’a teşekkür ediyoruz. 

Transfer sürecinde bizlere olan yaklaşımları ve sadece kendi kulüplerini değil, zor günler geçiren Eskişehirspor Kulübü’nü de düşünen İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nün uzlaşmacı tavrı unutulmayacaktır. 

Türk futbolunun büyümesi ve futbol kulüplerinin yaşaması amacıyla hareket eden İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile kulübümüz arasındaki dayanışmanın ilerleyen süreçte devam edeceğini duyurmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.

Altyapımızdan yetişen ve 1.5 yıl daha kiralık olarak kulübümüzde forma giymeye devam edecek olan Cemali Sertel’in başarılarının devamını diliyoruz.