Ligde fırtına gibi bir sezon geçiren ve Play-Off’a kalmayı başaran Eskişehir Basket, TOFAŞ karşısında tur atlamanın hesaplarını yapıyor. Salı akşamı oynanacak maça dört gündür sıkı bir şekilde hazırlanan Potanın Şimşeklerinde İspanyol Koç Josep Maria Berrocal oyuncularını sürekli uyarıyor. Sezonun ikinci yarısında kıl payı kaybedilen maçlardaki hatalara değinen Berrocal, TOFAŞ maçında 40 dakika iyi oyun sergilemeleri gerektiğin altını çizdi. 

Oyun kuruculara uyarıMaç içindeki basit hataları en aza çekmeleri konusunda oyuncularına direktifler veren Berrocal, oyun kurucuları tercihleri konusunda da uyardı. Sabırlı bir şekilde oynaması gereken temsilcimizin, ikinci hatta üçüncü maçı da düşünmesi gerekiyor. Ligin ilk yarısında rakibini Eskişehir’de 76-75 mağlup eden Eskişehir Basket, ikinci devre Bursa’da oynanan karşılaşmada parkeden 73-69 mağlup ayrılmıştı. 

Nasıl tur atlarız?Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 7’nci sırada tamamlayan Eskişehir Basket, ligi ikinci bitiren TOFAŞ ile Play-Off’ta eşleşmişti. İki takım arasındaki ilk maç 22 Mayıs Salı akşamı saat 20.45’te Bursa’da oynanacak. İkinci maç 24 Mayıs Perşembe akşamı saat 18.15’te Eskişehir’de oynanacak. Seride eşitlik halinde üçüncü ve son maç 26 Mayıs Cumartesi günü yine Bursa’da oynanacak. Temsilcimiz ilk iki maçı kazandığı takdirde üst tura yükselecek. İlk iki maç sonunda takımlar birer galibiyet elde ederse, 26 Mayıs’ta oynanacak son maç tur atlayan takımı belirleyecek.