Eskişehir Basket menajeri Derya Yannier'in açıklamalarından satırbaşları: 

HEDEFİMİZ YEDİNCİ BİTİRMEK: Uşak maçında alınan galibiyetle birlikte sezon başı koymuş olduğumuz Play-Off hedefine matematiksel olarak ulaşmış olduk. Bu bağlamda bütün takımı Başkan Sinan Özeçoğlu soyunma odasında tebrik etti. Bu işin doğasında yolda hedefleri güncellemek var. Bunu yapabilmek en önemli işlerden bir tanesi. Oyuncular dahil hiç birimiz bu hedefe ulaşmışlıkla yetinecek konumda olmamalıyız. Öncelikle 7’nci bitirmek hedefimiz. Ondan sonra da gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Bu takım yaptığından çok daha fazlasını yapabilecek kapasiteye sahip. Bunu defalarca gördük.

PLAY-OFF MENTALİTESİNE GELMEK İSTİYORSAK...: Uşak karşılaşması özelinde sanırım hiçbirimiz mutlu değilizdir. Muratbey Uşak takımı saygıdeğer bir şekilde içinde bulunduğu şartlara rağmen mücadele etti. Fakat biz gerçekten Play-Off mentalitesine gelmek istiyorsak, maç ve rakip seçmeden belli bir standartta sertliğe ulaşmalıyız.

KÜÇÜMSENECEK İŞLER DEĞİL: Şu anda bizle beraber yedincilik şansı olan Sakarya Büyükşehir Basketbol’un Fenerbahçe Doğuş ve bizimle maçı var. Biz ise deplasmanda Beşiktaş ve Eskişehir’de Sakarya’yla oynayacağız. Bize iki maçta bir galibiyet de yetebilir. Sakarya’yı burada yendiğimiz senaryoda ise her ihtimalde yedinci tamamlıyoruz. Son iki haftaya bu şekilde girmek bizim için çok büyük bir avantaj. Bunu değerlendirebilmek için herkesin tamamen aynı sayfada olması lazım. Bu ligde ilk senesinde buraları görebilmek, Avrupa kupasını çoktan garantilemek küçümsenecek işler değil, fakat daha fazlası için de her zaman aç olmak lazım.

DOLU TRİBÜNLERE OYNANMASI GEREK: Burada 2 senede çok güzel işler yapıldı. Basketbol kültürü tamamen yeni filizlenmekte olan bir şehrin takımı şu an Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı. Hem bu senenin kalanında, hem de önümüzdeki yıllarda çok daha büyük işler yapılabilir. Bu potansiyel çok net olarak gözüküyor. Fakat bu başarılar yakalanacaksa en önemli unsurlardan biri takımın şehirle bütünleşmesi. Şu anda mütevazı bütçelerle bu kadar başarılı olan bir takıma sahipken burada her maçın dolu tribünlerde oynanması gerekiyor. Önümüzdeki seneden itibaren buraya Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden takımlar gelecek. Hem şehrin, hem kültürümüzün tanıtımı açısından bu çok önemli bir adım. Bu değere sahip çıkıldığı takdirde, burada hep beraber çok enteresan şeyler başarılabilir.