Art arda 9 maçta parkeden mağlubiyet üzüntüsüyle ayrılan ve ligde 9’uncu sıraya gerileyen temsilcimiz Eskişehir Basket, bugün ligde 6’ncı basamakta bulunan ve Play-Offları hedefleyen Darüşşafaka Basketbol’u konuk edecek. Hafta boyunca oldukça yoğun bir antrenman programından geçen Dev Adamlar maça hazır hale geldi. 

ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYORLAR: Hafta içinde açıklamalarda bulunan Koç Josep Maria Berrocal, takımdaki düşüşün ilacının galibiyet olduğunu vurgulayarak, “Kazandığımız ilk maçla birlikte her şey yeniden yoluna girecektir. Kazanma isteğimiz ve basketbolumuz geriye gitmedi” diyerek tekrar çıkışa geçmek istediklerini belirtmişti. Daçka maçı saat 19.30’da İki Eylül Spor Salonu’nda oynanacak.

BİLET SATIŞI SÜRÜYOR: Bugün saat 19.30’da Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda oynanacak olan Eskişehir Basket-Darüşşafaka Basketbol maçının bilet satışı devam ediyor. Biletler, biletix.com internet adresinden ve Kanatlı AVM biletix gişesinden satılırken maç öncesi Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’ndan da bilet satışı yapılacak. Bilet fiyatları şu şekilde;

  • Tam: 15 TL, Öğrenci: 7,5 TL
  • Not: 10 yaşından küçük ve engelli taraftarlar maçı ücretsiz izleyebilecek.

O İSİMLER OYNAMAYACAK: Sportif sakatlık yaşayan Yunus Emre Sonsırma, E. J. Rowland ve Sean Marshall, uzun süredir forma giyemiyor. Siyah Kırmızılı takımın deneyimli oyuncuları, bugün oynanacak olan Darüşşafaka Basketbol maçında da parkeye çıkamayacak. Oyun kurucuların yokluğunda deneyimli oyuncu Buğrahan Tuncer’e Fenerbahçe maçında olduğu gibi büyük iş düşecek. 

İLK MAÇI KAZANDILAR: Eskişehir Basket ile Darüşşafaka Basketbol, ligin ilk yarısında 29 Kasım günü İstanbul Volkswagen Arena’da mücadele etmişti. Dev Adamlar karşılaşmada 90-83’lük skorla mağlup oldu. Bu maçta Daçka cephesinde Frederick Cummings 17, James Bell 16 ve Scott Wilbekin 15 sayı kaydederken Eskişehir Basket’te Billy Baron 15, Josh Duncan ve Jeff Ayres 13’er sayıyla oynamıştı.

382 SAYISI VAR: Eskişehir Basket, bugün Darüşşafaka Basketbol’u konuk ederek galibiyet peşinde koşacak. Öte yandan Daçka ekibinde dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında Amerikalı oyuncu Scott Jordan Wilbekin geliyor. Deneyimli oyuncu bu sezon 18 maçta süre alarak 382 sayı kaydetmeyi başardı. Wilbekin 63 ribaunt, 140 asist ve 23 top çalmayla da takımına büyük katkı sundu.